Isparta

Mülteci çocukların 23 Nisan heyecanı

14:55 22 Nisan 2016
Mülteci çocukların 23 Nisan heyecanı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğince geçici olarak Isparta'ya yerleştirilen mülteci ailelerin çocukları, eğitim gördükleri okulda katılacakları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerine hazırlanıyor.

Ülkelerindeki çatışmalar ve ayrımcılıklar nedeniyle ülkelerinden göç ederek Türkiye'ye sığınan Afrikalı aileler, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğince geçici olarak Isparta'ya yerleştirildi. Afrikalı mülteci ailelerin yaklaşık 60 çocuğu, Isparta'daki okullarda eğitim görmeye başladı.

Türkçe'yi Türk çocuklar kadar rahat konuşmayı öğrenen Afrikalı çocuklar, Türk öğrenciler gibi 23 Nisan etkinliklerinde görev alıyor.

Yedişehitler Mahallesi'ndeki Bağlar İlkokulu ve Ortaokulu'nda düzenlenecek etkinlikte kendilerine dans ve şiir okuma gibi görevler verilen mülteci çocuklar, sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Yaklaşık 1 aydır devam eden dans provalarına eksiksiz katılan mülteci öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerinde yeteneklerini sergileyecek.

Bayramda İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyacak 4'üncü sınıf öğrencisi Farah Muhammed Omar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta'da olmaktan, yeni arkadaşlıklar edinmekten mutlu olduğunu söyledi. Isparta'da her gün yeni şeyler öğrendiğini dile getiren Omar, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İstiklal Marşı'nı okumanın kendisini gururlandırdığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.