Isparta

Yabancı öğrenciler Türkiye'yi öğreniyor

13:25 23 Nisan 2016
Yabancı öğrenciler Türkiye'yi öğreniyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" ile Isparta'ya gelen Türkiye'de üniversite eğitimi gören yabancı uyruklu öğrenciler, Karaağaç Mahallesi'ndeki mezarlıkta temizlik yaptı, ziyaret ettikleri şehitlikte de dua etti.

Çin, Suriye, Cezayir, Tacikistan, Bangladeş, Çad, Etiyopya, Filistin, Filipinler, Irak, Mısır, Somali ve Yemen'den gelerek Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Damla Projesi" ile Isparta'yı ziyaret etti.

Isparta'da 10 gün boyunca çeşitli etkinliklere katılacak öğrenciler, Karaağaç Mahallesi'ndeki mezarlığı temizledi, yabani otları yoldu, kabirlere su döktü. Daha sonra Isparta Şehitliği'ni ziyaret eden öğrenciler, dua etti, burada görevli askerler ile hatıra fotoğraf çektirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlığın üç yıldır devam eden Damla Projesi kapsamında illerde çeşitli etkinlikler yapıldığını söyledi. Isparta'da 10 günü kapsayan etkinlikte, yabancı gençlerin okulları ziyaret ettiğini, öğrenciler ile tanışıp temizlik yaptığını anlatan Ayvazoğlu, tüm katılımcıların yaşadıkları tecrübeden mutluluk duyduğunu aktardı.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi İcaz Kadri, Bangladeş'ten geldiğini ve 4 yıldır Türkiye'de öğrenim gördüğünü anlattı. Şehitlikte duygulandığını ifade eden Kadri, "Gerçekten çok kötü bir his. Sadece Türkler için değil, Türkiye'de, bu toprakta yaşayan herkes için şehit oldular." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.