Isparta

Isparta merkezli FETÖ/PDY operasyonu

10:41 27 Nisan 2016
Isparta merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Isparta merkezli 3 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 21 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Isparta, İstanbul ve Ankara'da FETÖ/PDY üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

Gözaltına alınan 21 zanlı, sabah saatlerinde Gülkent Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar, daha sonra emniyete götürüldü.

Isparta merkezli 3 ilde dün düzenlenen operasyonda, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) rektör yardımcıları Talip Türcan ve Sakir Şahin, eski SDÜ genel sekreterleri Hikmet Şahin ve Mustafa Diri, eski SDÜ genel sekreter yardımcısı Musa Denizhan Ulusan, eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun görev yaptığı dönemdeki özel kalem müdürleri Yasemin Tarcan ve Sait Saygın, eski Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Akman ile iş adamı Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Altınok ve Saygın, dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.