Isparta

Isparta'da komandolara ziyaret

16:52 18 Mayıs 2016
Isparta'da komandolara ziyaret

Isparta Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM) kalan hasta ve yakınları, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Isparta TRSM hastaları Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan’ın ev sahipliğinde Eğirdir ilçesinde bir araya geldi. Yeşil Ada’da yürüyüşün yapıldığı etkinlikte Özkan ve misafirleri daha sonra Eğirdir Dağ ve Komando Eğitim Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya'nın karşıladığı Özkan ve beraberindekilere, merkez hakkında bilgi verildi, merkezdeki komandolar tarafından kısa bir gösteri sunuldu.

Özkan, burada yaptığı konuşmada ruh sağlığı politikalarının, hastane temelli uygulamalardan toplum temelli uygulamalara doğru değiştiğini söyledi.

Bu değişim nedeniyle Sağlık Bakanlığınca, Toplum ve Ruh Sağlığı merkezlerinin açıldığını ve sayılarının arttırıldığını dile getiren Özkan, "Ruh sağlığı merkezlerindeki amaç belli bir coğrafi alanda yaşayan ruhsal hastalığı olan hastaları merkezde kayıt altına almak, gezici ekiplerle düzenli takip, tedavi ve rehabilitasyonlarını sağlayarak topluma yeniden kazandırmaktır. Biz de bunun bir parçası olarak arkadaşlarımızla çok güzel bir gün geçirdik. Özellikle Tümgeneral Metin Akkaya komutanımıza ve askerlerine çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz için farklı bir gün oldu. Misafirlerimizde çok memnun kaldılar.” dedi.

Konuşmanın ardından etkinlik sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.