Isparta

Milletvekili Okutan'ın kurultay kararına tepki

17:48 18 Haziran 2016
Milletvekili Okutan'ın kurultay kararına tepki

MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın, Ülkü Ocakları İl Başkanı Akif Çapraz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ın yarın düzenlenecek tüzük kurultayına katılacağını ifade etmesine yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösterdi.

Açıklamada, Milletvekili Nuri Okutan'ın 16 Haziran'da TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla MHP Genel Merkezinin "19 Haziran'daki tüzük kurultayını tanımıyoruz. MHP'nin kurultayı 10 Temmuz 2016 tarihinde yapılacaktır." kararına rağmen 19 Haziran'da yapılacak tüzük kurultayına katılacağını belirtmesi üzerine ortak yazılı açıklama yapıldığı belirtildi.

Okutan'ın açıklamasının onun kendi görüşü olduğu bildirilen açıklamada, "Bu açıklama MHP İl Teşkilatı'na danışılarak yapılan bir açıklama değil, tamamen İl Teşkilatı'nın bilgisi dışında, kendi öz iradesiyle yapmış olduğu bir açıklamadır. Genel Merkezimizin almış olduğu karara uymayacağını açıklaması İl Başkanı, il yönetimi, Belediye Başkanı ve Isparta Ülkü Ocakları Başkanı olarak bizim ve teşkilatımızın bilgisi dışında gelişmiştir. Bu olay kabul edilir bir durum değildir." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.