Isparta

Isparta'da ramazan denetimleri

17:44 21 Haziran 2016
Isparta'da ramazan denetimleri

Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayında gıda üretimi yapan iş yerlerini denetledi

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, ramazan ayında tüketicilerin sağlığının korunması ve güvenilir gıda teminini sağlamaya yönelik gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinin denetim ve kontrollerinin hız kazandığı belirtildi.

İl genelinde faaliyet gösteren ekmek ve pide fırınları, unlu mamul, baklava, pasta, şekerli mamul üreten ve satan iş yerleri ve tabldot yemek üreten iş yerleri denetimlerinin yoğun şekilde devam ettiğine dikkati çekilen açıklamada, ramazan ayı denetim programı çerçevesinde 15 Mayıs'tan bu yana 902 iş yerinin denetiminin yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Denetimlerde kontrol görevlilerimizce gıda işletmelerinin işletme kayıt ve onay belgeleri, personel ve alet ekipman hijyen şartları, gıdaların muhafaza koşulları, etiket bilgileri ile ürünlerin son kullanım tarihleri gibi unsular kontrol edilmekte, mevzuata uygunsuz durumlarda gerekli yasal işlem yapılmaktadır. Tarladan sofraya gıda güvenilirliğinin sağlanabilmesi için ilimiz genelinde 2015'te toplam 7 bin 544 denetim yapılmış, mevzuata aykırılık tespit edilen 65 iş yerine gerekli yasal işlem uygulanmıştır. 2016 yılı başından bugüne kadar ilimizde bulunan gıda işletmelerine yönelik 3 bin 745 denetim yapılmış olup hijyen şartlarına uymayan ve halk sağlığını tehlikeye atan işletmelere 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince 27 iş yerine yasal işlemler uygulanmıştır."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.