Isparta

Atlar, milli takım için yarışacak

13:13 15 Temmuz 2016
Atlar, milli takım için yarışacak

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Isparta'daki Gölcük Tabiat Parkı'nda düzenlenecek atlı dayanıklılık yarışmasında dereceye girecek atlar, Balkan Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye Binicilik Federasyonu Isparta Temsilcisi Ümit Yeter, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyonun 5 disiplini bulunduğunu, bunlardan birisinin de atlı dayanıklılık yarışması olduğunu söyledi.

Atla dayanıklılık yarışmalarının uzun maraton koşuları olarak görülebileceğini anlatan Yeter, milli takıma seçilecek olan atların yıl içerisinde birçok etaptan geçtiğini kaydetti.

Bu kapsamda Eskişehir, Kapadokya ve Bursa'da atlı dayanıklılık yarışmalarının düzenlendiği, milli takım seçimi öncesi Gölcük'teki yarışmanın son etap olduğunu dile getiren Yeter, buradan alınacak puanlarla artık Balkan Şampiyonası'nda mücadele edecek atların belirleneceğine işaret etti.

Gölcük Tabiat Parkı'nda bu tarz bir yarışmanın ilk kez düzenleneceğini aktaran Yeter, atların yaklaşık 100 kilometrelik bir parkuru koşacağını, koşunun ardından ise atın nabız ve diğer verilerine bakılarak bir puanlamanın yapılacağını kaydetti.

Gölcük'ün bu tarz yarışlar için çok uygun bir yer olduğuna dikkati çeken Ümit Yeter, atların eğitim için göle sokularak kuvvetlerinin arttırıldığını ve tamamen kum olan parkurun kendilerine önemli bir avantaj sağladığını kaydetti.

Yeter, yarışların yarın ve pazar günü yapılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.