Isparta

2. Eğirdir Bisiklet Festivali

12:04 02 Eylül 2016
2. Eğirdir Bisiklet Festivali

Eğirdir Belediyesi ile Kalbin İçin Pedalla Grubu'nun bu yıl 2'ncisini düzenlediği ve 200 katılımcının yer aldığı festival, Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki Yeşil Ada'da başladı.

Festival dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, bisiklet festivalini bu yıl ikinci kez düzenlendiklerini, ilkine katılan sporcuların çok memnun şekilde buradan ayrıldığını söyledi. Eğirdir'in tarihi ve doğal güzelliklerine dikkati çeken Şengöl, yaşanan olumsuzluklara rağmen festivalin ertelenmediğinin altını çizdi.

Festivale katılan herkesi "gönüllü turizm elçisi" ve "fahri Eğirdirli" olarak gördüklerini belirten Şengöl, ilçenin tanıtımına katkı sağlayacak her organizasyona belediye olarak destek verdiklerini kaydetti.

Kalbin İçin Pedalla Bisiklet Grubu Başkanı Şahidin Aydemir ise ikinci kez Eğirdir'de olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Eğirdir'in doğal güzellikleri ile artık marka haline geldiğini ifade eden Aydemir, burada stresten uzak, doğayla iç içe bir ortam bulduklarını söyledi. Aydemir, gelecek yıl da Eğirdir'de festival düzenlenmeyi istediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Şengöl'ün verdiği başlangıç işaretinin ardından 200 katılımcı, tarihi Eğirdir Kalesi önünden hareket etti. 3 gün boyunca Eğirdir ve çevresindeki tarihi ve doğal alanlarda pedal çevirecek katılımcılar, bu şekilde yaklaşık 200 kilometre yol katedecek.

- 81 yaşında pedal çeviriyor

Festivale katılan 81 yaşındaki Osman Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yaşından beri bisiklet sürdüğünü söyledi. Bisikletin kendisi için bir tutku haline geldiğini dile getiren Erdoğan, bisikletin sağlıklı yaşam için ideal bir araç olduğunu, genç ve sağlıklı kalmak isteyenlere bisikleti hayatlarının bir parçası haline getirmesi tavsiyesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.