Isparta

Engelli yüzücünün hedefi Avrupa şampiyonluğu

11:19 08 Eylül 2016
Engelli yüzücünün hedefi Avrupa şampiyonluğu

MURAT YOLCU- Isparta'da doğuştan kalça çıkıklığı ve kas erimesi nedeniyle yürüme engeli yaşayan 14 yaşındaki Eren Burak Çancı, 2011 yılında başladığı yüzmede başarıdan başarıya koşuyor.

Çancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli olarak dünyaya geldiğini, kalça çıkıklığı ve kas erimesi nedeniyle yürüme bozukluğu çektiğini söyledi. Bu durumun hayatını önemli derecede etkilediğini ancak hiçbir zaman olumsuz bir düşünceye sürüklemediğini dile getiren Çancı, her zaman yaşama pozitif baktığını kaydetti.

Şu anda yüzme hocası olan İbrahim Kaç ile sporcu taraması için geldiği Nazmi Toker Ortaokulunda tanıştığını ifade eden Çancı, yüzme sporuyla ilgilenmesi konusunda Kaç'ın yaptığı teklifi ailesine de danışarak kabul ettiğini aktardı. Bu şekilde 2011 yılında yüzmeye başladığını ve çok yoğun bir antrenman sürecinden geçtiğini anlatan Çancı, katıldığı okullararası şampiyonalarda birincilik, Türkiye şampiyonalarında ise çeşitli dereceler elde ettiğini vurguladı.

- Temmuz ayında Türkiye şampiyonu oldu

En son temmuz ayında Sakarya'da düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonasına katıldığına dikkati çeken Çancı, organizasyonda 50 metre kelebekte Türkiye şampiyonu olduğunu, 50 ve 100 metre serbestte ise ikincilik elde ettiğini kaydetti.

bu başarıların kendisini motive ettiğini ve daha iyi noktalara gelmek için cesaretlendirdiğini anlatan Çancı, hedefinin Avrupa şampiyonasında birincilik elde etmek olduğunu ifade etti.

Çancı'nın yüzme antrenörü İbrahim Kaç ise genç sporcunun çalışmalarının çok yoğun geçtiğini söyledi. Sabırlı ve disiplinli bir şekilde çalışmalarını sürdüren Çancı'nın hedeflediği başarılara ulaşacağına inandığını dile getiren Kaç, sporcusunun elde edeceği Avrupa şampiyonluğunun kendisini şaşırtmayacağını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.