Isparta

SDÜ'den uluslararası akademik camiaya "FETÖ" mektubu

16:48 09 Eylül 2016
SDÜ'den uluslararası akademik camiaya "FETÖ" mektubu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki üniversitelerde nasıl örgütlendiğini ve hangi yöntemleri kullanarak akademik alanda haksız rekabete yol açtığını göstermek için hazırladığı metni, Uluslararası Üniversiteler Birliği, Uluslararası Eğitim İçin Avrupa Teşkilatı, Avrupa Üniversiteler Birliği ile 350 üniversiteye yolladı.

SDÜ'den yapılan yazılı açıklamada, FETÖ bağlantılı akademisyenlerin Türkiye'deki üniversite sistemine verdikleri hasar hakkında uluslararası akademik camiayı bilgilendirmeye yönelik bir metnin kaleme alındığı belirtildi.

FETÖ'nün eğitim ayağını oluşturan üniversite örgütlenmelerinde başvurduğu hukuk dışı yolların, akademik özgürlük ve bilimsel kapasiteye verdiği tahribatın uluslararası düzeyde gereken ilgiyi uyandıramadığının vurgulandığı açıklamada, 15 Temmuz sonrasında üniversitelerde yaşanan sürecin, akademik özgürlüğe karşı değil, tersine akademinin arınmasına yönelik olduğunun altı çizildi.

Bu amaçla İngilizce hazırlanan metnin uluslararası akademik camiaya gönderildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"FETÖ bağlantılı akademisyenlerin akademisyenliğe giriş ve yabancı dil sınavlarında başvurdukları hileleri ve akademisyenlikte şaibeli bir şekilde hızla yükselişlerinin iç yüzünün anlatıldığı metinde, yurt dışı diploma denklikleri, doçentlik sınavları ve IELTS sınavında yapılan usulsüzlükler vurgulandı. Ayrıca üniversiteleri tabandan tavana kadar her düzeyde ele geçirmeyi planlayan FETÖ üyelerinin üniversite hazırlık sürecinden itibaren yönlendirdikleri öğrencilerin düşünce ve inanç dünyalarının sınırlandırılarak tek tipleştirilmesine yol açtıkları belirtilmiştir.

Metinde vurgulanan bir başka unsur ise bu tür bir örgütsel beyin yıkamaya tabi tutulan üyelere önceden verilen sorularla sağlanan akademik pozisyonlar Türkiye'deki üniversitelerde kamplaşmalara yol açarak, akademik özgürlük büyük boyutlarda zarar görmüştür. Uluslararası akademik camia tarafından az bilinen bu gerçeklerin duyurulması sorumluluğunu taşıyan SDÜ, uluslararası düzeyde ikili anlaşması bulunan 350'den fazla üniversiteye ve üyesi olduğu tüm uluslararası kuruluşlara gönderdiği metinle Türkiye'deki üniversitelerde gerçekleşenler hakkında hakikatleri aktarma yükümlülüğünü yerine getirmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.