Isparta

Askeri hastanelerin devri

18:39 15 Eylül 2016
Askeri hastanelerin devri

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkan Yardımcısı Orkun Yıldırım, "Askeri hastanelerinin devir işlemlerinin ardından hem vaka dağılımı hem de iş birliği açısından çok iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Hem vatandaşın hem çalışan personelin hem de bakanlığın memnuniyeti bu noktada üst seviyededir." dedi.

Yıldırım, Isparta Askeri Hastanesi iken, Sağlık Bakanlığına devrinin ardından Isparta Devlet Hastanesi Şehit Yunus Emre Ek Hizmet Binası ismini alan hastaneyi ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığına bağlanma ile birlikte 26 ilde toplam 32 hastane ve 1 Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanlığının Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Devralınan hastanelerin çok büyük hizmetler vereceğini düşündüğünü dile getiren Yıldırım, söz konusu hastanelerde Sağlık Bakanlığının sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında birçok iyileştirmesinin olacağını kaydetti. Askeri hastanelerinin devir işlemlerinin ardından sağlanan hizmetlere vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Yıldırım, "Askeri hastanelerinin devir işlemlerinin ardından hem vaka dağılımı hem de iş birliği açısından çok iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Hem vatandaşın hem çalışan personelin hem de bakanlığın memnuniyeti bu noktada üst seviyededir. Bakanlığımız bu hastanelerin hızlı bir gelişimi sağlamak için yoğun bir çaba sarfediyor." dedi.

Yıldırım, devralınan hastaneleri donanım ihtiyaçlarının giderilmesi için her türlü desteğin verildiğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.