Isparta

2016-2017 eğitim-öğretim yılı

15:06 19 Eylül 2016
2016-2017 eğitim-öğretim yılı

Isparta'da 2016-2017 eğitim öğretim dönemi, törenlerle başladı.

Isparta'da 2016-2017 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Hızırbey Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın da katıldığı törende FETÖ'nün darbe girişimini anlatan video gösterildi, darbe gecesinde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.

Bugün sadece eğitim-öğretim yılı etkinliği kutlaması yapmadıklarını, aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerini de andıklarını dile getiren Can, "Bakanlığımız tarafından hazırlanan videoyu biraz önce seyrettik. Bunun haricinde 2 tane de kitapçık bakanlığımız tarafından bütün illerimize gönderildi. Bunlardan bir tanesi 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri, diğeri Türkiye'yi Darbe ile İşgal Teşebbüsü’ adlı kitap. Bunları inceleyerek darbe gecesinde neler yaşandığını göreceksiniz." dedi.

Törenin ardından Vali Günaydın, ilk ders zilini çaldı ve sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

- Isparta'nın yabancı çocukları için de ders zili çaldı

Ülkelerindeki iç savaştan ve çatışma ortamından kaçarak geldikleri Türkiye'de Isparta'ya yerleşen sığınmacıların çocukları için de bugün ders zili çaldı. Bağlar İlkokulu'nda eğitim gören aralarında Sudan, Somali, Afganistan, ve Nijerya'lıların da bulunduğu 55 yabancı öğrenci, ders başı yaptı. Öğrencilerden Aya Muhammed, ilk derste 15 Temmuz şehitleri için Fatiha suresini okudu.

Okul Müdürü Şükrü Özsongur, gazetecilere yaptığı açıklamada, yabancı öğrencilerin müthiş bir uyum içerisinde buradaki akranlarıyla vakit geçirdiğini söyledi. Farklılığın zenginlik olduğu düşüncesiyle yabancı öğrencilere değer verdiklerini dile getiren Özsongur, sığınmacı öğrencilere ellerinden gelen en iyi eğitimi verdiklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.