Isparta

Hollanda'nın skandal tavrına tepki

15:36 12 Mart 2017
Hollanda'nın skandal tavrına tepki

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Bunların hiçbiri kabul edilebilir değil. Dış politikada mütekabiliyet esastır. Hollanda da diğer Avrupa ülkeleri de bu diplomatik kurallar dışındaki bu faşist davranışlarının mutlaka karşılığını görecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgiç, Isparta Öğretmevi'nde düzenlendiği basın toplantısında, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumla birlikte Avrupa'da ırkçı ve Türkiye karşıtı kampanyaların başlatıldığını söyledi.

Bunun en son örneğini Hollanda'da gördüklerini ifade eden Bilgiç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın, Hollanda'nın ırkçı, faşist ve her türlü diplomatik nezaketten uzak davranışlarına maruz kaldığını anlattı.

Kaya'nın, diplomatik nezaketten uzak bir şekilde polisle muhatap edildiğini dile getiren Bilgiç, üstüne üstelik Bakan Kaya'yı sınır dışı etmeye kalktıklarını vurguladı. Kaya'ya destek için toplanan Türk vatandaşlara da at ve köpeklerle saldırdıklarını ifade eden Bilgiç, "Bunların hiçbir tanesi kabul edilebilir değil. Dış politikada mütekabiliyet esastır. Hollanda da diğer Avrupa ülkeleri de bu diplomatik kurallar dışındaki bu faşist davranışlarının mutlaka karşılığını görecektir." dedi.

Türk bakanlara karşı faşist uygulamalar gerçekleştirilen Avrupa ülkelerinin kendilerini "demokrasinin beşiği" olarak gördüklerini kaydeden Bilgiç, "Demokrasi havarisi kesilenler bütün terör örgütü temsilcilerine kucak açıyorlar. PKK'nın stantlar kurmasına, 'hayır' propagandası yapmasına destek veriyorlar. PKK ve terör örgütleriyle kucaklaşan bu yabancı devletler, Türk hükümetinin bakanlarına ve oradaki Türklere faşist bir anlayışla saldırılıyor. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. En sert şekilde cevabını alacaklardır." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.