Isparta

Isparta'daki FETÖ/PDY davası

16:27 16 Mart 2017
Isparta'daki FETÖ/PDY davası

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 49'u tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, eski SDÜ Rektörü İbicioğlu, eski rektör yardımcıları Talip Türcan, Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan ve Özcan Pınarcı, örgütün sözde "Isparta bölge imamı" olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da aralarında olduğu tutuklu sanıklar ile tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

Tutuklu sanık eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile sanık avukatlarının savunmalarını aldı. Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu 49 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Heyet, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 4 Mayıs'a erteledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.