Isparta

Demirel seramikten 10 bin fötr şapkayla anılıyor

12:46 16 Haziran 2017
Demirel seramikten 10 bin fötr şapkayla anılıyor

MURAT YOLCU - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezi, 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel anısına seramikten ürettiği 10 bin fötr şapkayı Türkiye'nin birçok noktasına dağıttı.

Türk siyaset tarihinin önemli aktörlerinden biri olan Demirel, siyasi hayata birçok sözü, hareketleri, kendisine has üslubu ile damga vurmuş olsa da "Demirel" denilince akla gelen en önemli obje, elinden hiç bırakmadığı fötr şapkası.

İlk kez 1964 yılında çıktığı bir mitingde fötr şapka kullanan Süleyman Demirel, şapkasına verdiği önemi, "Şapkayı kaptırmam", "Bu fötr şapkayla 6 defa gittim, 7 kere geldim", "Bu şapka demokrasinin sembolü olmuştur" gibi sözleriyle ortaya koydu.

Fötr şapkanın anısını yaşatmak ve gelecek nesillere fötr şapkayı hatırlatmak isteyen Süleyman Demirel Üniversitesi de geçen yıl 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'in ölüm yılında bir çalışma başlattı.

Seramik Araştırma ve Uygulama Merkezince gerçekleştirilen çalışmada çeşitli boyutlarda yapılan binlerce seramik şapka, anma programına katılanlara dağıtıldı. Yıldönümü etkinliklerinin ardından fötr şapka yapımına devam eden merkez, Türkiye'nin birçok iline yaklaşık 10 bine yakın seramik fötr şapka gönderdi.

- "Talep doğrultusunda üretimi artırdık"

Merkez Müdürü Doç. Dr. Serap Ünal, Demirel'in adını taşıyan üniversitede görev yapmaktan her zaman gurur duyduğunu söyledi.

Geçen yıl 3 binin üzerinde seramik fötr şapkayı ürettiklerini ve anma programına katılanlara dağıttıklarını dile getiren Ünal, "Şapkalar çok ilgi gördü. Türkiye'nin dört bir yanından arandık. Telefonlarla, elektronik postalarla bize ulaştılar. Gelen talepler doğrultusunda üretimimizi artırdık. Türkiye'nin dört bir yanına aralarında dernek ve vakıfların olduğu birçok yere ve kişiye 10 bine yakın şapka gönderdik. Şu an üretimimize devam ediyoruz." dedi.

Şapkayı görenlerin çok beğendiğini, ona sahip olmak istediğini, evinin, iş yerinin en güzel yerine koyacağını söylediğini aktaran Serap Ünal, bu şekilde sonuçların gelmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Ünal, "O şapkalarla en büyük hedefimiz Süleyman Demirel'in anısını yaşatmak. Onun anısı sadece fötr şapka değil, onu hatırlamak için birçok şey olabilir ama biz merkez olarak üzerimize düşeni yapmak istedik." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.