Isparta

Demirel'in mezarına "Babalar Günü" ziyareti

13:39 18 Haziran 2017
Demirel'in mezarına "Babalar Günü" ziyareti

9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy'deki mezarı, Babalar Günü'nde çok sayıda kişi tarafından ziyaret edildi.

Demirel'in Çalça Tepe'de bulunan mezarını Babalar Günü'nde pek çok kişi ziyaret etti. Demirel'in kabrine çiçek bırakan ziyaretçiler, kendisi için dua etti.

Demirel'in gerek siyaset döneminde gerekse de siyaseti bıraktıktan sonra ikamet ettiği Güniz Sokak'taki evinin çalışanları da mezarı sabahın ilk saatlerinde ziyaret etti. Üzerinde Demirel'in fotoğrafının olduğu ve "Güniz Sokak" yazan çelengi mezara bırakan çalışanlar, dua etti.

Demirel'in vefatına kadar özel doktorluğunu yapan Aylin Cesur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Babalar Günü'nde Demirel'in mezarına geldiklerini, onun sadece kendilerinin değil tüm Türkiye'nin "babası" olduğunu söyledi.

Güniz Sokak'taki evinde Demirel'e hizmet eden tüm arkadaşlarıyla buraya geldiklerini ve dua ettiklerini anlatan Cesur, "Cumhurbaşkanımızın huzurunda olmaktan mutluyuz. Derin hasreti içimizde, bu nedenle çok buruğuz." dedi.

Demirel'in vefatının ikinci yılında dün güzel bir tören düzenlendiğini, binlerce kişinin onu anmak için bir araya geldiğini anımsatan Cesur, "Demirel, Türkiye'nin her tarafını eserleriyle donattı. Bu eserlerin en büyüğü Türkiye halkının gönlünde kurduğu baba sevgisidir. Bugün de babalar günü. Dün devletiyle, halkıyla, gençleriyle Türkiye'nin her yerinden gelen insanlarıyla bunu bir kez daha gördük." diye konuştu.

Yaşar Yesudey, hem Babalar Günü hem de vefatının ikinci yılında Demirel'i ziyaret etmek için Antalya'dan İslamköy'e geldiğini anlattı. Yesudey, Demirel'i "baba" olarak gördüğünü dile getirdi.

İslamköy'de yaşayan Hüsnü Baykut, Cumhurbaşkanı Demirel'i Babalar Günü'nde ziyarete geldiğini, onun için dua ettiğini söyledi. Babalar Günü'nde Demirel'i yalnız bırakmak istemediklerini anlatan Baykut, İslamköylü olarak onu çok sevdiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.