Isparta

15 Temmuz şehitlerinin ismi SDÜ'de yaşatılacak

18:33 11 Temmuz 2017
15 Temmuz şehitlerinin ismi SDÜ'de yaşatılacak

Süleyman Demirel Ünversitesi'nde (SDÜ) yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) hain darbe girişiminde şehit olanların isminin yazılı olduğu küçük levhalar yerleştirildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Milli Birlik ve Demokrasi Haftası" münasebetiyle SDÜ olarak 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışını yarın yapacaklarını söyledi.

Anıtın tasarım ve yapım sürecinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü ifade eden Çarıkçı, anıtın arka tarafına konulan insan siluetleriyle bir Türkiye haritası oluşturulduğunu anlattı.

Anıtın çevresinin ay şeklinde tasarlandığını belirten Çarıkçı, SDÜ Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce hazırlanan seramikten yapılmış şakayıkların dikildiğini, her bir çiçeğin bir şehidi temsil ettiğini kaydetti.

Çarıkçı, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını vurgulayarak, "Bunun unutulmaması açısından en azından sembolik olarak anlamlı bir anıt yapmak istedik. Bu şehitlerimizin ülkemize yaptığı katkının yanında hiçbir şey değil. Üniversitemizin de sembolik olarak bu şekilde katkı yapmasının önemli olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.