Isparta

"15 Temmuz Sosyal Analizi ve Milli Duruş" konferansı

22:12 13 Temmuz 2017
"15 Temmuz Sosyal Analizi ve Milli Duruş" konferansı

Isparta Valiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "15 Temmuz Sosyal Analizi ve Milli Duruş" Konferansı düzelendi.

Belediye Kültür Sineması'ndaki konferansın moderatörlüğünü yapan Isparta Müftüsü Galip Akın, Türkiye'nin 15 Temmuz'da tarihin en ağır sınavından geçtiğini söyledi. Akın, Türkiye'nin 15 Temmuz'da FETÖ'cüler tarafından hain bir saldırıya uğradığını ancak bu saldırının milletin ferasetiyle bertaraf edildiğini belirtti.

Milletin, 15 Temmuz'da gerçekleşen hain darbe girişimine karşı gösterdiği duruşun her taktirin üzerinde olduğunu dile getiren Akın, Türk milletinin İstiklal Savaşı ve Çanakkale'de olduğu gibi aynı ruhla şerefine ve namusuna sahip çıktığını anlattı.

FETÖ'nün hain darbe girişiminin sadece Türkiye'yi değil, tüm Müslüman alemi ve mazlumları hedef aldığımı belirten Akın, "15 Temmuz unutulmaz, unutulmayacak ve unutturmayacağız. 15 Temmuz'da vatana kastedenler necip milletimize pusu kurup, vatanımızı, millerimizi zillete uğratmak istemiştir. Şehadeti arzulayan bu millet al bayrağı ile sokağa çıktı ve tarihte ilk kez bir millet darbeyi önledi." dedi.

15 Temmuz gazisi Burak Kocabaş, 15 Temmuz günü Heybelliada Deniz Lisesinden mezun olduğunu dile getirdi. Kocabaş, o günü akrabalarının yanında geçirdiğini, akşam saatlerinde kaldığı evin üzerinden iki savaş uçağının alçak uçuş yaptığını gördüğünü belirtti.

Buna ilk başta anlam veremediğini ve televizyonu açtığını dile getiren Kocabaş, o an bunun bir darbe olduğunu fark ettiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa çıktığını ve Saraçhane'ye gittiğini dile getiren Kocabaş, burada askerlerle konuşmak istediği sırada üzerine açılan ateş sonucu ayağından yaralandığını anlattı.

Hastanede 52 gün tedavi gördüğünü dile getiren Kocabaş, daha sonra taburcu edildiğini ve evine döndüğünü vurguladı.

Artık asker olamayacağı için üzgün olduğunu ifade eden Kocabaş, "FETÖ'cüler yüzünden 31 Temmuz'da askeri okullar kapatıldı. 31 Temmuz benim kalbimde yara. Bunun sebebi, benim üniformamı kirleten FETÖ'cüler. O üniforma, benim namusum, şerefim, giydiğim üniformaya leke sürdüler." dedi.

Kocabaş, millet olarak bayrağa, vatana ve millete karşı her türlü kalkışmaya karşı koyduklarını, bundan sonra da karşı koymaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.