Isparta

Isparta'da kaçak avcılıkla mücadele

17:36 22 Eylül 2017
Isparta'da kaçak avcılıkla mücadele

Isparta'nın "sakin şehir" unvanlı Eğirdir ilçesinde bulunan Eğirdir Gölü'nde kaçak avcılığın önüne geçilmesi için mücadele başlatıldı.

Isparta Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Eğirdir Gölü'nün çevresel olarak koruma tedbirlerinin yanında gölde yaşayan canlıların korunması için de üst seviyede tedbirlerin sürdürüldüğü bildirildi.

Gölde yaşayan canlıları tehdit eden önemli unsurların başında gelen kaçak ve kontrolsüz avcılıkla mücadele kapsamında Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekipleri tarafından 2017 yılında 843 denetim gerçekleştirildiğinin belirtildiği açıklamada, "Denetimlerde 24 adet cezai işlem sonucu yaklaşık 28 bin lira idari para cezası verildi. Su Ürünleri Kontrol ekiplerince ayrıca 14 bin 610 metre kullanılması yasak olan ağa, 8 adet zıpkına, 2 adet göl trolüne, 43 adet kerevit sepetine, 807 kilo satışı yasak balığa ve 2 ton kara salyangozuna el konuldu." denildi.

Açıklamada, Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekiplerinin denetimlerine aralıksız devam edeceği de kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.