Isparta

Öğrenciler parktan kopardıkları laleler için özür diledi

15:09 20 Nisan 2018
Öğrenciler parktan kopardıkları laleler için özür diledi

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 8 öğrenci parklardan kopardıkları lalelerin yerine yenilerinin dikilmesi için kendi aralarında para topladı.

Eğirdir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Muazzez ve Yaşar Şapçı ilkokulunda okuyan 8 öğrenci geçen hafta içerisinde belediye tarafından parklara dikilen laleleri kopardı.

Durumu gören öğretmen Bilge Akdaş öğrencilerine yaptıkları davranışın yanlış olduğunu belirtip, bir daha yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Yaptıklarından pişman olan öğrenciler kopardıkları lalelerin yerine yenilerinin dikilmesi için aralarında 30 lira para topladı. Öğrenciler, çevre seti dağıtmak için okulu ziyaret eden Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'e özür mesajlarını ve kopardıkları çiçeklerin yerine yeni lale soğanlarının dikilmesi için aralarında topladıkları parayı verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şengöl, öğrencilerin hatalarının farkına varıp duyarlı bir davranış sergilediğini belirtti.

Bu davranışın örnek teşkil ettiğini ifade eden Şengöl, özür mesajını, öğrencilerin, öğretmenin bulunduğu fotoğrafı ve öğrencilerin verdiği parayı çerçeveleterek, belediye girişine asacağını kaydetti.

Şengöl, çevreye daha saygılı ve duyarlı olmanın insanlık görevi olduğunu belirterek, öğrencilerin özrünü kabul ettiğini de söyledi.


.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.