Isparta

Bu elma görenleri hayrete düşürüyor

16:04 29 Eylül 2019 5 Yorum Var
Bu elma görenleri hayrete düşürüyor

Isparta'nın Gelendost ilçesinde elma hasadı sürerken, ağaçtan toplanıp soğuk hava deposuna getirilen 935 gramlık elma görenleri hayrete düşürdü.

Türkiye'de elma üretiminin yüzde 20'sinin karşılandığı Isparta'da elma hasadı başladı. Her sabah tarım işçilerince ağaçlardan toplanan elmalar, kasalara yerleştirildikten sonra soğuk hava depolarına getiriliyor. Gelendost ilçesine bağlı Yenici köyündeki soğuk hava deposuna getirilen bir elmanın büyüklüğü ise görenleri şaşırttı.

Soğuk hava deposu yetkilileri elmanın büyüklüğünü fark edince tartmak istedi. Hassas tartıya konulan elma tam 935 gram geldi. Başka bir elmanın 514 gram geldiğini söyleyen soğuk hava deposu yetkilileri bu büyüklükteki elmayı ilk kez gördüklerini söyledi.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Elaziz li 4 yıl önce Şikayet Et
    12 yıl önce makarnadan arapgir ilçesinde 1,3 kar ağırlığında elma gördük elma inanılmaz derecede suyuydu yaşlı amcaya sorduğumuzda hayvansal gübre dışında bicbirsey kullanmıyorum diyordu
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Sebo 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonumuzu hayırlı etsin
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Gdo hormon 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc islah etsin , herşeyimizi yenmeyecek hale getiriyorsunuzya , yazıklar olsun !
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Elmanın büyük olması veya renginin güzel olması tadının güzel olması önemli değil doğal olması önemli MAALESEF ZEHİR DEPOSU inanın çocuklara üzülüyorum 1 elmada 2 paket sigara içiyorlar elma yetişene ve hasata kadar 26 defa ilaçlanıyor yani ZEHİRLENİYOR.
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan elma ağacının dibine basmışlar kimyasalı...elmanın hormon düzeyi labarutavarda kontrol edilmişmi,niçin bu kadar büyüdüğü araştırılmış mı.
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.