İstanbul

"Sosyal Bahçe" projesi

14:33 21 Ağustos 2015
"Sosyal Bahçe" projesi

Genç Girişimciler ve Liderler Derneği Maltepe Şubesi, Maltepe Kent Konseyi ve Maltepe Belediyesi iş birliğiyle gerçekleşen projeyle geleneksel çocuk oyunları hayat buluyor

 Genç Girişimciler ve Liderler Derneği (JCI) Maltepe Şubesi, Maltepe Kent Konseyi ve Maltepe Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen "Sosyal Bahçe" projesiyle geleneksel çocuk oyunları yeniden canlandırılıyor. 

Maltepe Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ilk ve ortaöğretimdeki çocuklara yönelik hazırlanan proje kapsamında mendil kapmaca, sek sek, yağ satarım bal satarım, yakan top ve üçtaş gibi geleneksel çocuk oyunları hayat buluyor. 

Gönüllük esasına dayalı başlatılan proje, Maltepe sınırları içerisinde ilk olarak Gülensu İlköğretim Okulu'nda başlatıldı.

Altıntepe İmam Hatip Ortaokulu'yla devam eden projeye JCI Maltepe Şubesi ve Maltepe Kent Konseyi, Maltepe Belediyesi Kütüphane, Kurslar ve Eğitim Müdürlüğü ve gönüllüler destek sunuyor. 

Bu kapsamda proje için gidilen okullarda belirli kurallar dahilinde okul bahçelerine ilgili oyunlarla ilgili çizimler yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen JCI Maltepe Şube Başkanı Nihal Zoroğlu, "Biz bir hayal kurduk ve bu hayali okul bahçelerinden başlattık. Eski zamanda oynamaktan zevk aldığımız sokak oyunlarını oynayarak ve oynatarak onları gelecek nesillere aktarma çabası içinde olmak adına bu adımı attık. Artık çocuklarımız, unutulan bu oyunları da oynayarak, teknolojinin olumsuz etkisinden bir nebze olsun kurtulabilecek" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.