İstanbul

Gaziantep Kültür ve Yiyecek şenliği

19:19 28 Ağustos 2015
Gaziantep Kültür ve Yiyecek şenliği

Bakırköy Belediyesi ev sahipliğinde 2. Gaziantep Kültür ve Yiyecek Şenliği başladı

Bakırköy Belediyesi ev sahipliğinde Bakırköy Belediyesi Botanik Parkı’nda düzenlenen 2. Gaziantep Kültür ve Yiyecek Şenliği başladı.

İstanbul Gaziantepliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu işbirliği gerçekleşen şenliğin açılışına Bakırköy Belediye Başkanvekili Emrah Topkaya ve İstanbul Gaziantepliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Metin Kara da katıldı.

30 Ağustos Pazar akşamına kadar açık kalacak şenlikte Gaziantep’e has tatlılar, turşular, salçalar, bakliyat ürünleri, dut şırası, peynir çeşitleri,  taze Antep fıstıkları tüketicilerin beğenisine sunulurken Truva filminde kullanılan yemenilerin de satışı yapılacak.

Şenlik boyunca yerel Türk Halk Müziği sanatçıları da Gaziantep türkülerini ziyaretçilerle birlikte söyleyecek. Bakırköy Belediye Başkanvekili Emrah Topkaya bütün İstanbulluları şenliğe davet ederken, "Hem Botanik Parkımızın büyülü havasını koklayın hem de Gaziantep ilimize ait yiyecekleri ve kültürünü tanıyın" dedi.

Dernek Başkanı Metin Kara da tüm yiyecek ve içeceklerin Gaziantep’e ait olduğunu , kesinlikle ürünlerin organik olduğunu ifade ederek , Gaziantep Kültür ve Yiyecek Şenliği için Botanik Parkı kendilerine tahsis eden Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.