İstanbul

Basketbol: Banvit Jr. NBA Ligi

13:33 31 Ağustos 2015
Basketbol: Banvit Jr. NBA Ligi

Organizasyonun tanıtımı, eski NBA yıldızlarından ve Los Angeles Lakers Yardımcı Antrenörü Brian Shaw'ın katılımıyla yapıldı

Basketbolda 11-12 yaş aralığındaki kız ve erkek öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek Banvit Jr. NBA Ligi'nin organizasyonu, Amerikan Basketbol Ligi'nin (NBA) eski yıldızlarından ve  Los Angeles Lakers Yardımcı Antrenörü Brian Shaw'ın katılımıyla tanıtıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Maslak Yerleşkesi'ndeki spor salonunda düzenlenen etkinliğin tanıtım toplantısı, NBA Türkiye Başkan Yardımcısı Naci Cansun, Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener ile Brian Shaw'ın katılımıyla yapıldı.

Naci Cansun, projenin Türk basketbolunun gelişimine katkı sağladığını dile getirerek, "Sağlıklı bir yaşama sahip olmayı hedefleyen, gerçek bir NBA deneyimi ve eğitimi sunan bu etkinliği çocuklarımıza sunmak bizlere heyecan veriyor" dedi.

İstanbul'daki ortaokullardan 30 takımın katılacağı etkinliğin kasım ayında başlayacağını anlatan Cansun, her ekibin bir NBA takımının ismiyle ligde mücadele edeceğini söyledi. Organizasyonda başarılı olan 45 öğrencinin Banvit'te yapılacak Jr. NBA Ulusal Kampı'na katılacağını belirten Naci Cansun, ligin en iyi 5 oyuncusunun da Orlando Magic ile Toronto Raptors'un karşılaşmasına sahne olacak NBA Global Games Londra 2016'yı yerinde izleme şansı bulacağını ifade etti.

Ömer Görener de NBA ile iş birlikleri çerçevesinde gençlere yönelik köklü projeler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak bizim için çok önemli. Bu yıl İstanbul'da 600 okulda 150 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Brian Shaw ise NBA'de kazandığı deneyimleri gençlerle paylaşmanın mutluluğu yaşadığını belirterek, "Tecrübelerimi buradaki öğretmen ve çocuklarla paylaşmak için buradayım. Türkiye'yi çok gelişmiş gördüm. Baktığımız zaman Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'dan sonra NBA'ye birçok Türk oyuncu geldi. Türkiye'nin altyapı takımlarının dünya çapında başarıları var. Basketbol sevgisi ve tutkusunun arttığı bu ülkede bulunmaktan keyif alıyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul'dan yaklaşık 600 beden eğitimi öğretmeni ile çeşitli yaş gruplarından çocuklar, Brian Shaw'ın birer günlük eğitim programına katılacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.