İstanbul

Maltepeli öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti

13:49 03 Eylül 2015
Maltepeli öğrencilere ücretsiz ulaşım hizmeti

 Maltepe Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılında okulların açılmasıyla öğrenciler için ücretsiz ring otobüs seferleri başlatacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 7 güzergahta gerçekleştirilecek seferlerde öğrencilerin toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu saatlerde okullarına ücretsiz olarak ulaştırılması amaçlanıyor. 

Okulların açılacağı 28 Eylül'de başlatılacak seferler, sabah 06.00-08.00, öğleden sonra 15.00-20.00 saatleri arasında 20’şer dakika arayla gerçekleştirilecek. Ring seferlerden, öncelikle öğrenciler olmak üzere bütün vatandaşlar faydalanabilecek.

Seferlerdeki hatlar ise, Kırmızı Hat: Fındıklı-Maltepe, Turuncu Hat: Başıbüyük-Zümrütevler-Maltepe, Turkuaz Hat: Büyükbakkalköy-Maltepe, Mavi Hat: Gülensu-Gülsuyu-Zümrütevler-Maltepe, Yeşil Hat: Gülensu-Gülsuyu-Esenkent-Cevizli-Maltepe, Açık Yeşil Hat: Feyzullah-Yalı-Bağlarbaşı, Siyah Hat: Altıntepe-Çınar-Küçükyalı-İdealtepe-Aydınevler-Altayçeşme olarak belirlendi.

Açıklamada, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın şu görüşlerine yer verildi:

"Öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın sağlıklı şartlarda okullarına ve işlerine, daha sonra da evlerine ulaşabilmesi adına uzun süredir bu çalışmayı başlatmak istiyorduk. Allah bizlere nasip etti ve bu eğitim-öğretim yılında seferlerimize başlıyoruz. İlk önce tek otobüsle pilot olarak seferlere başlayacağız. Daha sonra seferlerimizi genişleteceğiz. Güzergah konusunda muhtarlarımıza danışacağız ve ona göre öğrencilerimizin en sık kullandığı güzergahlar seçilecek. Tabii bu proje, öncelikli olarak öğrenciler için gerçekleştiriliyor, elbette vatandaşlarımızın da bundan faydalanmasını düşünüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında hem otobüslerdeki yoğunluğu azaltabilmek hem de bir nebze olsun Maltepelilerin bu sorununa çare bulmak istiyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz için paso da çıkarmayı planlıyoruz.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.