İstanbul

"Sosyal Bahçe" projesiyle çocuk oyunlarını tanıdılar

13:42 06 Eylül 2015
"Sosyal Bahçe" projesiyle çocuk oyunlarını tanıdılar

Maltepeli öğrenciler, belediyenin "Sosyal Bahçe" projesiyle geleneksel çocuk oyunlarını tanıma şansı yakaladı.

Maltepe Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "Sosyal Bahçe" projesi, Junior Chamber International (JCI) Maltepe Şubesi ve Maltepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi iş birliğiyle hazırlandı.

Şehirleşme ve sosyalleşme sürecinin başında olan çocuklara, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının derlenerek sunulması amacıyla gönüllük esasına dayalı başlayan proje, Maltepe sınırları içerisinde ilk olarak Gülensu İlköğretim Okulunda başlatıldı.

Altıntepe İmam Hatip Ortaokulu ve Fındıklı Mürüvvet Hanım İlkokulunda da uygulanan projeye, JCI Maltepe Şubesi ve Maltepe Kent Konseyi yetkilileri, Maltepe Belediyesi Kütüphane, Kurslar ve Eğitim Müdürlüğü ile gönüllüler destek sunuyor. Bu kapsamda proje için gidilen okullarda belirli kurallar dahilinde okul bahçelerine ilgili oyunlarla ilgili çizimler yapılıyor. 

Projenin uygulandığı Mürüvvet Hanım İlkokulunu ziyaret eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da öğrencilerin eğlencesine ortak oldu. Okul bahçesinde öğrencilerle boyama yapan Kılıç, velilerin ve okul yönetiminin sorunlarını dinledi.

Kılıç, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın eğitimini önemsiyorum. Onların özgürce kendilerini geliştirebileceği sosyal alanlara ihtiyacı var. Sosyal Bahçe projesinin çocuklarımız için eğlenceli ve öğretici uygulamaları var. Bu sayede çocuklarımız, geleneksel oyunları tanıma fırsatı buluyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.