İstanbul

Kurban Bayramı'na doğru

10:36 13 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

Maltepe Belediyesi, 10 kurban satış ve 27 kurban kesim alanındaki çalışmalarını tamamladı

 Maltepe Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, 10 kurban satış ve 27 kurban kesim alanındaki çalışmalarını tamamladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye ekipleri bayramda, Maltepe Kaymakamlığı ve Maltepe Müftülüğü tarafından oluşturulan Maltepe Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen kurban kesim ve satış alanlarında, alanların temizliğinden, kaçan kurbanların yakalanması kadar birçok konuda vatandaşın hizmetinde olacak. 

Ekipler, 10 kurban satış ve 27 kurban kesim alanındaki çalışmalarını tamamladı.

Ayrıca, 400 civarındaki kamyonla kurban atıklarının taşınması, çöp ve atık poşetlerinin alana yerleştirilmesini sağlayacak temizlik ekiplerine, zabıta görevlileri de eşlik edecek.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ise ilçeye getirilecek hayvanların pasaport ve sağlık kontrollerini gerçekleştirecek, hayvanların kesime uygun olup olmadığını belirleyecek.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 4 kişilik kurban yakalama timi, kaçan kurbanlık hayvanların, "yakalama borusu" adı verilen bir aletle fırlatılan ve içinde sadece uyuşturucu etkisi olan şırıngayla etkisiz hale getirilmesini sağlayacak. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.