İstanbul

TEV Ezel Gülen Kıray Lisesi törenle açıldı

14:30 07 Ekim 2015
TEV Ezel Gülen Kıray Lisesi törenle açıldı

Türkiye'nin ilk kadın doktorlarından Ezel Gülen Kıray'ın Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) yaptığı bağış ve Aysima Altınok'un katkısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan TEV Ezel Gülen Kıray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi törenle açıldı.

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, törende, böyle bir okulun açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Törenin, genç cumhuriyetin yetiştirdiği iki aydın Türk kadınının hatıraları önünde yapıldığını belirten Usta, şöyle konuştu:

"Bunlardan biri okula ismini veren Ezel Gülen Kıray, diğeri ise Aysima Altınok Hanımefendidir. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği insanlar olarak bunlar en meşakkatli mesleği seçmişlerdir. Ezel Hanım doktorluğu seçmiş, Aysima Hanım da Türkiye'nin ilk kadın beyin cerrahı olarak ne kadar zorlu bir mesleği seçmiş ve şu anda da bizlerle beraberler. İkisi de övgüyü hakediyor."

Usta, insana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu, bu konuda TEV'in de çok önemli başarılara imza attığını vurguladı.

İstanbul'un da bu konuda sorunları bulunduğunu aktaran Usta, şunları kaydetti:

"Bağışçı buluyoruz, okulu yaptıracak kaynak buluyoruz ama yer üretmede sıkıntılarımız var. Belediyelerimizin bu konuda yardımları olmasa eğitim alanında başarıya ulaşmamız mümkün değil. Çekmeköy Belediyesinin de bu konuda katkıları var. Belediye başkanı ve tüm çalışanlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki burada yetişen öğrencilerimiz ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaktır."

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç da, vakfın kurucularından kendilerine, kendilerinden de gelecek nesillere kutsal bir emanet olarak aktarılacak en önemli hedefin, ülkesine karşı sorumluluk duyan birçok hayırseverin arzularını ve onların eğitim ideallerini TEV çatısı altında gerçekleştirmek olduğunu aktardı.

Bağışçıları Ezel Gülen Kıray'ın vasiyetinde dile getirdiği isteğini bugün hayata geçirdiklerini vurgulayan Koç, "Açılışını yaptığımız okulumuzun öğrencileri, ülkemize eğitimli sağlık çalışanları olarak büyük katkıda bulunacaktır" dedi. 

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Usta ve beraberindekiler, kurdelesini keserek açtıkları okulu da gezdi.

Açılışa, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 Çekmeköy'de yaptırılan 900 öğrenci kapasiteli, 24 derslikli okul, ikisi sağlık laboratuvarı olmak üzere 5 laboratuvara sahip.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.