İstanbul

Maltepe'de "Bağımsız Mutluluk Merkezi" kuruldu

10:58 12 Kasım 2015
Maltepe'de "Bağımsız Mutluluk Merkezi" kuruldu

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle kurulan merkezde, madde bağımlılığı açısından risk altındaki gruplar ve dezavantajlı gençlerin eğitim alması sağlanacak

 Maltepe Belediyesi, madde ve davranış bağımlılıklarının önlenmesine yönelik faaliyetlerin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve etkinliğinin artırılması amacıyla Bağımsız Mutluluk Merkezi kurdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Maltepe Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2015 yılı Mali Destek Programı'na, "Mutluluğun Merkezi Maltepe Projesi"ni de içeren iki projeyle başvurdu ve 1 milyon 917 bin liralık destek aldı.

Destekle, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde Bağımsız Mutluluk Merkezi kuruldu. Türkiye'de alanında ilk olan merkezde, 2 psikolog ve sosyolog görev alacak.

Madde bağımlılığı açısından risk altındaki gruplar ve dezavantajlı gençlerin eğitim almasının sağlanacağı merkez sayesinde, madde ve davranış bağımlılıklarının önlenmesine yönelik faaliyetlerin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve etkinliğinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda ilçede kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin de gerçekleştirileceği bir alan kurulacak.

Maltepe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve proje ortaklarından Maltepe Üniversitesi'nin de çalışmalarıyla destek verdiği merkezin projesiyle ilgili yapılan toplantıda, ilçedeki 29 lisede görev yapan rehberlik öğretmenleri bilgilendirildi ve projenin ortak hareket alanlarıyla iş planları çıkarıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.