İstanbul

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

19:44 25 Kasım 2015
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hayatın, kadınlarla anlam kazandığını belirterek, "Kadına şiddetin olmadığı, her türlü ayrımcılığın bittiği bir dünya kurmalıyız" dedi.

Türkmen, Üsküdar Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuştu.

"Kadına şiddete hayır" etkinliğinde salonda erkek bulunmamasının çok ilginç olduğunu ifade eden Türkmen, "Şiddete maruz kalana değil, aslında şiddeti uygulayana söyleyecek çok sözümüz var. Doğrusu 'kadına şiddete hayır'ı erkeklere anlatmak durumundayız. Erkekler bu işin baş sorumlusudur" diye konuştu.

Türkmen, kadına şiddetin acziyetin, cehaletin sonucu olduğunu vurgulayarak, "Dünya nüfusunun yarısı kadın ve diğer yarısının yaptığı şiddeti konuşuyoruz. Bu toplum, bu hayat, kadınlarla anlam kazanıyor. Kadına şiddetin olmadığı, her türlü ayrımcılığın bittiği bir dünya kurmalıyız. Kadına şiddete avazımızın çıktığı kadar 'hayır' diyoruz" ifadelerini kullandı. 

Etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Üsküdar Belediyesi ve Dünya Hapkido Derneği’nin yürüttüğü "İçindeki Gücün Farkına Var" projesi çerçevesinde, Üsküdar Kadın Sığınma Evleri'nde Hapkido savunma sporu alan kız öğrencilerin gösterisi ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.