İstanbul

Fenerbahçe-Trabzonspor maçından notlar

20:22 30 Kasım 2015
Fenerbahçe-Trabzonspor maçından notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'deki Trabzonspor maçında, son oynadıkları Molde karşılaşmasının kadrosundan 3 değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, kalede Fabiano Ribeiro'nun yerine Volkan Demirel'e şans tanıdı. Pereira, Molde maçında gol atan isimler Ozan Tufan ve Jose Fernandao'yu da yedek soyundurdu.

Ozan'ın yerine hastalığını atlatan Mehmet Topal'ı oynatan tecrübeli teknik adam ileri uçta ise Fernandao'nun yerine Robin van Persie'ye şans tanıdı.

Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünü Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Savunmanın önünde Mehmet Topal ile Josef de Souza oynarken, kanatlarda Alper Potuk ve Luis Nani görev aldı. Sarı-lacivertlilerde forvet arkasında Diego Ribas, ileri uçta ise Van Persie forma giydi.

Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano, Ozan Tufan, Fernandao, Volkan Şen, Markovic, Ba ve Caner Erkin şans bekledi.

 

- Caner Erkin ve Ba kadroda

 

Fenerbahçe'de sakatlıklarından kurtulan Caner Erkin ve Abdoulaye Ba, yaklaşık bir ay sonra takıma döndü.

Ligde 25 Ekim'de oynanan Galatasaray maçından sonra dizinden operasyon geçiren Caner ile kasığında yırtık bulunan Ba, Trabzonspor maçının 18 kişilik kadrosuna girdi.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Raul Meireles, Mehmet Topuz ve genç oyuncu Hakan Çinemre, Trabzonspor maçının kadrosuna yer almadı.

 

- Şener, 20 maç sonra kadroya alınmadı

 

Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Şener Özbayraklı, 20 maç aradan sonra ilk kez 18 kişilik kadroya giremedi.

Sezonun ilk maçında UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'le oynanan maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Şener, daha sonra 13 karşılaşmada formayı kimseye kaptırmadı. Gökhan Gönül'ün sakatlığında sağ bekin değişmez ismi olan ve 13 maç üst üste ilk 11'de sahaya çıkan Şener, son 7 karşılaşmada ise yedek kulübesinde beklemişti.

Öte yandan teknik direktör Pereira, Şener'in dışında Michal Kadlec'i de 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

 

- Trabzonspor'da iki değişiklik

 

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, ligde son oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı.

Tekelioğlu, geçen hafta Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girerek 90+2. dakikada takımına galibiyeti getiren Mehmet Ekici'yi, Sefa Yılmaz'ın yerine oynattı. Tecrübeli teknik adam, Marko Marin'in yerine ise Erkan Zengin'e formayı verdi.

Bordo-mavililer maça kalede Onur Kıvrak, savunmada Luis Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu ve Alper Uludağ ile başladı. Trabzonspor'un beşli orta sahasında Mbiya, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı ve Erkan Zengin görev aldı. Bordo-mavililerde maça tek forvet olarak Dame N'Doye başladı.

Trabzonspor'un yedek kulübesinde Uğurcan Çakır, Marin, Cardozo, Douglas Teixeira, Salih Dursun, Aytaç Kara ve Yusuf Erdoğan oturdu.

Şota Arveladze'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan ve geçen hafta Gençlerbirliği karşısında ilk maça çıkan Tekelioğlu ise Fenerbahçe karşısında ilk deplasman sınavını verdi.

 

- Maça ilgi büyük

 

Fenerbahçeli taraftarlar Trabzonspor maçına büyük ilgi gösterdi.

Bu sezon Avrupa'da ve ligde her maçta stadın tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar bu zorlu karşılaşmada da takımlarını yalnız bırakmadı.

Taraftarlar, karşılaşmadan önce takımlarına büyük destek verirken maçı 40 binin üzerinde sarı-lacivertli taraftar takip etti. Trabzonspor taraftarı ise kulüpler arasındaki anlaşma gereği takımlarını stattan destekleyemedi.

Öte yandan iki takımın futbolcuları sahaya "Kadına şiddete dur de" yazılı pankartla çıktı.

 

- Stadın girişine Ülker ismi yazıldı

 

Fenerbahçe, stat ismi sponsorluğu için sezon başında anlaştığı Ülker'in logosunu stadın girişindeki panoya astı.

Sezon başından bu yana Ülker ismi stadın girişine yazılmamıştı. Sarı-lacivertli kulüp, stadın ana kapısı ve çeşitli yerlerine Ülker logosuna yerleştirerek "Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi" ismini kullanmaya başladı.

 

- Gençlerde Fenerbahçe kazandı

 

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında günün ilk maçında 21 yaş altı takımları karşılaştı.

Sarı-lacivertliler rakibini 4-0 mağlup ederek puanını 28'e yükseltti ve 13. haftayı Beşiktaş'ın önünde averajla lider tamamladı. Trabzonspor ise haftayı 23 puanla 6. sırada bitirdi.

Fenerbahçe'nin gollerini zaman zaman A takım kadrosunda da yer alan Uygar Mert Zeybek (2) ile Ramazan Civelek ve Samet Karakoç kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.