İstanbul

Fenerbahçe, liderliğe uzandı

22:29 30 Kasım 2015
Fenerbahçe, liderliğe uzandı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor'u 2-0 yenerek liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu.

Ülker Stadı'ndaki maça taraftarının desteğini alarak etkili başlayan Fenerbahçe golü 11. dakikada Portekizli yıldızı Nani'nin ayağından buldu. Maçın 42. dakikasında Alper Uludağ'ın 10 kişi kalmasıyla kontrolü tamamen eline alan Fenerbahçe, 87. dakikada Fernandao'nun kafa golüyle skoru belirledi ve 3 puanın sahibi oldu.

Bu galibiyetle puanını 30'a çıkaran Fenerbahçe, Beşiktaş'ın kaybettiği haftayı iyi değerlendirdi ve liderlik koltuğuna oturdu. Sarı-lacivertliler, ligde üst üste 4. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe, ligde 7, Avrupa'da ise 4 maç olmak üzere oynadığı son 11 maçta yenilgi yüzü görmedi.

En son yenilgisini 27 Eylül'de Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş derbisinde yaşayan Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 11 karşılaşmada 7 galibiyet ve 4 beraberlik aldı.

 

- Trabzonspor'da düşüş devam ediyor

 

Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında 13. haftada 6. yenilgisini aldı.

Geçen hafta teknik direktör Sadi Tekelioğlu ile çıktığı ilk maçta Gençlerbirliği'ni 90+2. dakikada bulduğu golle yenen bordo-mavililer, Fenerbahçe'ye yenilerek 17 puanda kaldı ve haftayı 9. sırada tamamladı.

Bordo-mavililer son 9 maçında 6. yenilgisini alırken, Tekelioğlu yönetiminde ise ilk mağlubiyetini yaşadı.

 

- Perdeyi Nani açtı, Fernandao kapattı

 

Sarı-lacivertlilerde gol perdesini açan Nani, bu sezon takımı adına ligdeki 5. golünü kaydetti.

Geçen hafta Mersin İdmanyurdu'na da gol atan Nani, 11. dakikada Trabzonspor filelerini havalandırdı. Avrupa'da da bir golü bulunan Portekizli futbolcu golden sonra ise büyük sevinç yaşadı. Portekizli futbolcu golden sonra attığı taklalarla sevinç gösterilerinde bulundu.

Nani, 87. dakikada Fernandao'nun atığı gole de asisti yapan isim oldu. Portekizli futbolcu ligdeki asist sayısını ise 4'e çıkardı.

Sarı-lacivertlileri ikinci golünü kaydeden Fernandao da Nani gibi bu sezon ligdeki gol sayısını 5'e çıkardı. Brezilyalı futbolcunun Avrupa'da ise 6 golü bulunuyor.

Öte yandan Fenerbahçe'de Alper Potuk asistlerine devam etti. Sarı-lacivertlilerde son haftaların formda ismi Alper, hafta için UEFA Avrupa Ligi'ndeki Molde maçından sonra Trabzonspor karşısında da skora katkı sağladı. Molde maçında Fernandao'nun attığı golün asistini yapan Alper, Trabzonspor karşısında ise Nani'ye gol pasını verdi.

 

- Gerginlik yaşandı

 

Maçın son bölümünde saha bir anda karıştı.

İlk önce 78. dakikada bir pozisyondan sonra iki takımın futbolcular arasında kısa bir süre gerginlik yaşandı. Karşılaşmanın 82. dakikasında ise Salih Dursun ile Lazar Markovic arasındaki tartışma gerginliği tırmandırdı.

Fernandao, Salih'e kızarken o bölgeye gelen Gökhan Gönül'le Trabzonspor Teknik Driektörü Sadi Tekelioğlu arasında tartışma çıktı. Gökhan ile Tekelioğlu, Trabzonspor kulübesinin önünde tartıştıktan sonra araya giren başta Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira ile futbolcular gerginliğin büyümesini engelledi.

Tartışmalardan sonra Salih ve Markovic, hakemden sarı kart gördü. Bu oyuncuların saha içindeki tartışması daha sonra da sürdü. Hakem 84. dakikada yine tartışan ikiliyi bu sefer uyarmakla yetindi. Gerginlikten sonra Fenerbahçeli taraftarlar Salih Dursun'a tepki gösterdi.

Öte yandan Salih, bu sezon 4. kez sarı kartını gördüğü için cezalı duruma düştü. Salih, takımının gelecek hafta Eskişehirspor'la oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

 

- Markovic 4 maç sonra oynadı

 

Fenerbahçe'nin Sırp futbolcusu Lazar Markovic, 4 maç sonra forma giydi.

Ligin 10. haftasında Osmanlıspor maçında sakatlanan daha sonraki 4 karşılaşmada forma şansı bulamayan Sırp oyuncu, 81. dakikada Diego Ribas'ın yerine oyuna dahil oldu. Diego, yorulduğu için kenara değişiklik işaretinde bulundu.

Pereira, diğer değişiklikleri ise ise 66. dakikada Alper Potuk'un yerine Volkan Şen'i, 70. dakikada ise Van Persie'nin yerine Fernandao'yu alarak yaptı.

 

- Trabzonspor yine kazanamadı

 

Trabzonspor, Fenerbahçe'ye yenilerek Kadıköy'deki galibiyet hasretini devam ettirdi.

Kadıköy'deki son galibiyetini 23 Ağustos 1997'de alan bordo-mavililer, 18 yıllık hasretine bu maçta da son veremedi. 

Bordo-mavililer, bu sürede Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 19 lig maçında 12 yenilgi, 7 beraberlik aldı.

Öte yandan Fenerbahçe, rakibine son 13 maçtır mağlup olmuyor. Rakibi karşısında resmi maçlarda son yenilgisini 2010-2011 sezonunun ilk yarısında deplasmanda 3-2'lik sonuçla alan sarı-lacivertli ekip, daha sonraki 13 resmi karşılaşmadan 8'ini kazandı, 5'inde ise berabere kaldı.

Trabzonspor, Kadıköy'de 7 maçtır gol atamıyor. Bordo-mavililer adına Kadıköy'deki en son golü şu anda Galatasaray forması giyen Burak Yılmaz, 2009-2010 sezonun son haftasında 1-1 biten maçta atmıştı

 

- Kadıköy'de seri 13 maça çıktı

 

Fenerbahçe, lig maçlarında Kadıköy'deki yenilmezlik serisini Trabzonspor'u mağlup ederek 13 maça çıkardı.

Ligde seyircisi önünde son yenilgisini 23 Şubat'ta Akhisar Belediyespor'a karşı yaşayan sarı-lacivertliler, bu tarihten sonra sahasında yenilgi yaşamadı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de yaptığı son 13 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik alırken hiç yenilgi tatmadı.

 

- Alper Uludağ 2 dakikada kırmızı kart gördü

 

Trabzonspor 42. dakikada Alper Uludağ'ın kırmızı kart görmesiyle maçı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Bordo-mavililerin savunma oyuncusu iki dakikada gördüğü kartlarla oyundan atıldı. Maçın 40. dakikasında ilk sarı kartını gören Alper, 42. dakikada Nani'ye yaptığı sert faulle hakem Deniz Ateş Bitnel'den ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Öte yandan Trabzonsporlu futbolcular 13. haftası oynanan sezonda 3. kez kırmızı kart gördü. Daha önce bordo-mavililerin Torku Konyaspor'a yenildiği maçta Erkan Zengin, Medicana Sivasspor'u mağlup ettiği karşılaşmada ise Cavanda kırmızı kart görmüştü.

 

- Aykut Demir'in hatası sarı kart getirdi

 

Karşılaşmanın 14. dakikasında ilginç bir an yaşandı.

Fenerbahçe'nin atağında savunma arkasına atılan topta Robin Van Persie ofsayt pozisyonundaydı. Yardımcı hakemin bayrağını beklemeyen Trabzonspor'un stoperi Aykut Demir, top Van Persie'ye gelmeden meşin yuvarlağı eliyle aldı.

Bunun üzerine oyunu durduran hakem Deniz Ateş Bitnel, hem Fenerbahçe lehine serbest vuruşu kararı verdi hem de Aykut'a sarı kart gösterdi.

 

- Notlar

 

- Fenerbahçe'nin hücum oyuncusu Van Persie, 17. dakikada bir pozisyonda savunmaya yardım ederek Cavanda'nın önündeki topa dokunup taca atınca teknik direktör Pereira saha kenarına kadar geldi ve oyuncusunun eline vurarak tebrik etti.

- Fenerbahçe'de Nani ve Bruno Alves, Trabzonspor'da ise Aykut Demir gördükleri sarı kartla ceza sınırına geldi

- Sarı-lacivertli taraftarlar Trabzonspor'un kalecisi Onur Kıvrak'a her top geldiğinde ıslıklarla tepki gösterdi

- Maçın 61. dakikasında Fenerium Tribünü'nden sahaya su dolu pet şişe atıldı. O bölgede bulunan sarı-lacivertli taraftarlar, sahaya atılan yabancı maddeden dolayı tepki gösterdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.