İstanbul

Maçın ardından

23:09 30 Kasım 2015
Maçın ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçında iyi bir oyun sergileyerek sonuca gittiklerini söyledi.

Pereira, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, zor bir karşılaşmaya çıkacaklarını bildiklerini vurgulayarak, "Takımın birkaç maçtır taktiksel anlamda geliştirdiği bilinç var. Bu akşam çok iyi baskı yaptık, rakibi oynatmadık; kontra ataklarına izin vermedik. Oyunu tamamen biz kontrol ettik. Rakip alanda oynadık. Net pozisyonlar vermedik. Kaliteli oynadık, yaptığımız işin karşılığını almaya başladık" dedi.

Hak ettikleri bir galibiyete imza attıklarını vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, "Takımımız gelişiyor. Her geçen gün üstüne katarak gidiyor. Daha fazla agresif oynuyoruz. Daha fazla ön tarafta kalıyoruz. Bazı faul olmayan kararlar verildi. Topu kaybettiğimiz anda net şekilde tepkimizi ortaya koyduk. Savunma çizgimiz de artık çok önde rakibi karşılıyor" ifadelerini kullandı.

 

- "Kimin hangi pozisyonda olduğunu göreceğiz"

 

Pereira, Fenerbahçe'nin son maçlarda iyi oynadığı yönündeki düşünceye katılmadığını, takımın 6-7 maçtır daha iyiye gittiğini kaydetti.

Portekizli çalıştırıcı, defansta rakiplere pozisyon vermediklerini dile getirerek, "Bu takım halinde gelişimin göstergesidir. Benim çalıştırdığım bütün takımlarda bu böyle oldu. Çalışmaya başlarız, bir inancı ortaya koyarız. Oyuncular antrenman metoduma alışmaya çalışır. Ben onları inandırmaya çalışırım" diye konuştu.

İşin en zor kısmının herkesin takım için mücadele etmesini ve baskı yapmasını sağlayacak hale getirmek olduğuna dikkati çeken Pereira, "Şu anda Fenerbahçe beni şaşırtmıyor. Çalıştığım her takımda bu oldu. Adım adım gidiyoruz. Sezon sonunda konuşalım. Kimin kim olduğunu, kimin hangi pozisyonda olduğunu bu ülkede hep birlikte göreceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Fenerbahçeli futbolcu Volkan Demirel ise basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada; Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş'a Kadıköy'de uzun süre yenilmemelerinin hatırlatılması üzerine "İnşallah ben futbolu bırakana kadar da bu böyle devam edecek" ifadesini kullandı.

   

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.