İstanbul

Engellilerin mezuniyet sevinci

16:13 07 Aralık 2015
Engellilerin mezuniyet sevinci

Okuma yazma öğrenen engelli çocuklara mezuniyet töreni düzenlendi

Gaziosmanpaşa Belediyesinin düzenlendiği etkinlikte, okuma yazma öğrenen engelli çocuklar mezuniyet töreninde kep attı.

Gaziosmanpaşa Kültür Merkezindeki "Engelsiz Yaşam Şenliği"nde okuma yazma öğrenen engelliler için mezuniyet ve kep fırlatma töreni düzenlendi. 

Şenlikte eğitim alan çocuklar şiir okudu, dans gösterisi sundu, engelli kursiyerlerin el sanatları eserleri sergilendi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, hayatın her alanında engellilerle birlikte olmaya çalıştıklarını belirterek, "Özellikle ilçemizdeki engelli sayısının İstanbul ortalamasına göre fazla olması, bu konudaki sorumluluklarımızı bir kat daha artırıyor, kurslarımız bünyesinde onlara fırsat verildikçe engel tanımayan insanlarımızın üretimlerini burada onların adına halkımıza arz ediyoruz" diye konuştu.

Engelli vatandaşların önünde engel olunmadığı müddetçe, onların engel tanımadığının görüldüğünü belirten Usta, "Özellikle bu etkinliklerden faydalanan, kursa gelip burada bir şey üretip hem para kazanıp hem de özgüven kazanan bu engelli kardeşlerimizi görmek bizi oldukça mutlu ediyor" dedi.

Şenlik sonunda, Gaziosmanpaşa’daki rehabilitasyon merkezlerinde okuma yazma öğrenen engelli çocuklar, sertifikalarını Usta’nın elinden alarak, kep fırlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.