İstanbul

"Sosyal Medya ve Algı Yönetimi"

18:48 12 Aralık 2015
"Sosyal Medya ve Algı Yönetimi"

 Uluslararası Sosyal Medya Derneği Genel Başkanı Said Ercan, Türkiye’nin yerli arama motoruna sahip olması gerektiğini söyledi.

Ercan, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin düzenlediği "Sosyal Medya ve Algı Yönetimi" başlıklı etkinlikte konuştu.

Türkiye’nin gelişen bir ülke olarak yerli araba motorundan önce yerli arama motoruna sahip olması gerektiğini savunan Ercan, "Günümüzde dinamik ve genç bir nüfusa sahip olan Türkiye’nin, sosyal medyaya hakim bilinçli insanlar yetiştirmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Google ve Yandex gibi büyük arama motorlarının dünya üzerindeki siyasi, ekonomik ve sosyal  yansımalarına değinen Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Yerli arama motoruna sahip olmak toplum için önemlidir. Türkiye'de sosyal medyanın yanlış kullanımından kaynaklanan sorunlar ortaya çıkıyor ve toplum sosyal medya ile yakından ilgileniyor. Bu durum ortaya çelişik bir tablo ortaya koyuyor. 21. yüzyılda sosyal medya ülkeler için çok güçlü bir unsur ve batılı ülkeler sosyal medyayla yaşantımız üzerinde çok ciddi bir hakimiyet alanı kuruyor." 

Katılımcılara sosyal medya hakkında kitap ve film tavsiyelerinde bulunan Ercan, "Sosyal medyayla insanlar arasında bir iletişim çılgınlığı yaşanmasına rağmen, sosyal medya bizi korkunç bir yalnızlığa mahkum ediyor. İnterneti kullanırken sorumluluğumuzun farkında olmalı ve çok daha dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.