İstanbul

Cindoruk ve Öymen'in Umut Nöbeti

16:21 29 Aralık 2015
Cindoruk ve Öymen'in Umut Nöbeti

Eski TBMM Başkanı Cindoruk ve eski CHP milletvekili Öymen, Can Dündar ve Erdem Gül için "Umut Nöbeti" tuttu

 Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve eski CHP milletvekili gazeteci yazar Altan Öymen, Silivri Cezaevi önünde Can Dündar ve Erdem Gül için "Umut Nöbeti" tuttu.

Cindoruk ve Öymen'i Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve CHP İstanbul Milletvekilli Gülay Yedekci karşıladı.

Cindoruk, "Burada sadece basın özgürlüğü için nöbet tutmuyoruz, burada tuttuğumuz nöbet aynı zamanda bir Anayasa nöbetidir. Türkiye'de bütün anayasalar cumhurbaşkanını bağışlayıcı olarak görmüşlerdir, cumhurbaşkanları bağışlıyıcı olurlar. Cumhurbaşkanını, bağışlama emri vermesini kararnameleri imzalaması için göreve çağırıyorum" dedi.

Öymen ise Silivri'nin demokrasiye, insan haklarına ve basın özgürlüğüne yönelen saldırıların  sembolü haline geldiğini ifade ederek, "Son zamanlarda buradan yüzlerce insan geldi geçti, yakalandılar, tutuklandılar, sonunda beraat ettiler ama yattıkları hapis yanlarına kaldı. Can Dündar ve Erdem Gül'e en iyi dileklerimizi bildirmek için geldik, iyi dileklerimizle basın özgürlüğüne yönelik yanlışların bir an önce son bulmasını ve onların da özgürlüklerine kavuşmasını istiyoruz" diye konuştu.

Hüsamettin Cindoruk ve Altan Öymen nöbetin ardından Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.