İstanbul

Maltepe'de geçen yıl 9 bin hayvan tedavi edildi

13:52 06 Ocak 2016
Maltepe'de geçen yıl 9 bin hayvan tedavi edildi

 Maltepe Belediyesi'nce 2015 yılında 9 bin hayvan tedavi edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, geçen sene gelen 5 bin 296 şikayeti değerlendirip sonuçlandırırken, Sahipsiz Hayvan Aşılama ve Tedavi Merkezinde 9 bin hayvanın tedavisini gerçekleştirdi.

Merkezde 2 bin 89 kısırlaştırma işlemi uygulanırken, 640 hayvana aşı yapıldı, acil şikayetle gelen 521 kedi ve 641 köpeğin de tedavisi sonuçlandırıldı.

Ayrıca, ilçe genelinde küpeli olmadıkları belirlenen 936 hayvan toplanarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tuzla Rehabilitasyon Merkezine götürülürken, 27 köpek ve 5 kedi de hastalıklarından ötürü müşahede altına alındı.

- Dezenfekte işlemi ve gıda denetimi

Öte yandan, kamu kurumlarına yönelik çalışmalar kapsamında 390 okul ve 66 ibadethanede de dezenfekte işlemi yapan ekipler, 2 bin 750 noktada larva odak ve  693 yerde fare ilaçlama faaliyeti yürüttü.

Bu faaliyetlerin yanı sıra bin 629'u açık ve bin 90'ı kapalı olmak üzere toplamda 2 bin 719 alanda ilaçlama çalışması yapan veterinerlik görevlileri, 3 bin 983 çöp konteynerini dezenfekte ederken, 2 bin 217 işletmede de gıda denetimi gerçekleştirdi.

Açıklamada konuya ilişkin Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın şu ifadelerine yer verildi:

"Maltepe’de yaşayan her bir canlı, bizler için çok değerlidir. Bunun bilincinde olarak ilçemizi bu dostlarımızla paylaşıp, onların dertleri, sıkıntıları ve mutluluklarına ortak olmayı görev biliyoruz çünkü biliyoruz ki onların yüzündeki bir gülümseme, hepimizi sevgi çemberi içine almaya yetecektir. Yaklaşan kış şartlarında da özveriyle çalışan veteriner ekiplerimiz, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzle koordineli şekilde 60 kedi ve köpek kulübesi hazırladı. Bunların dağıtımı yapıldı. Ayrıca çoğu noktada mama dağıtımlarımız da devam ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.