İstanbul

Yaşar Kemal, Maltepe'de anılacak

14:40 02 Şubat 2016
Yaşar Kemal, Maltepe'de anılacak

Yazar Yaşar Kemal, vefatının 1. yılında Maltepe Belediyesince düzenlenecek etkinlikte anılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde bu ay ücretsiz çeşitli kültür-sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda, Türk edebiyatının büyük ustası Yaşar Kemal, birinci ölüm yıl dönümünde anılacak. Orhan Aydın Tiyatrosunun sahne alacağı "Kırmızı Deynek" adlı anma programında, yazarın barış, kardeşlik, doğa, insan ve gelecek sevgisini anlatan şiirlerini Orhan Aydın, Gülsen Tuncer, Metin Coşkun, Levent Ülgen, Ayşegül Alpak, sevdiği türküleri ise Emin İgus seslendirecek.

Maltepe başta olmak üzere, İstanbul'un Anadolu yakasına birçok hizmetleri bulunan asker, siyasetçi ve iş adamı Süreyya Paşa'nın (İlmen) vefatının 61. yıl dönümü nedeniyle "İstanbul'a İmzasını Atan Paşa: Süreyya" isimli biyografik sergi açılacak. Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile "Süreyya Paşa ve Dönemi" konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

Merkezde, Alman oyun yazarı Bertolt Brecht'in "Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı", Tiyatro Kare'nin "Fosforlu Cevriye", oyuncu Haydar Zorlu'nun Goethe'nin eseri Faust'u anlatacağı "Faust ve Don Juan Efsanesi", Maltepe Belediye Tiyatrosunun "Yer Altındakiler", Tiyatro Eskici'nin "Kadın Olmak" oyunları sanatseverlere sunulacak.

Gitar virtüözü ve besteci Doğan Canku, caz sanatçısı Jülide Özçelik, Alevi-Bektaşi müziğinin günümüzdeki önemli temsilcilerinden Dertli Divani, müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Filiz İlkay Karadeniz ve Anadolu türkülerini tulumla seslendirecek, Ajda Ahu Giray, Fransız şarkıcı Eidth Piaf'ın şarkılarıyla dinleyicileriyle buluşacak.

Gazeteci-yazar Enver Aysever, 2014'te yayınlanan ve büyük ilgi gören "Bu Roman O Kız Okusun Diye Yazıldı" adlı romanıyla, Maltepeli okurlarının karşısına çıkacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.