İstanbul

"Fehmi Paşa Konağı" oyununun galası yapıldı

01:59 09 Şubat 2016
"Fehmi Paşa Konağı" oyununun galası yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Turgut Özakman'ın yazdığı, yönetmenliğini Kemal Kocatürk'ün üstlendiği "Fehim Paşa Konağı" oyununun galasını yaptı.

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirilen oyunun galasında AA muhabirine konuşan bulunan İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, yeni başladığı görevinde galası gerçekleşen ilk oyunun merhum Turgut Özakman'a 1979 yılında "İş Bankası Büyük Ödülü" kazandıran Fehim Paşa Konağı olmasından gurur duyduğunu belirtti.

Uygur, oyunu beğeniyle izlediğini ifade ederek, "Hep beraber çok güzel bir oyun izledik. Arkadaşlarımız sıkı bir çalışma yapmış. Gala heyecanını birlikte hissettik, seyirci de ayakta alkışladı, beğenildi. İnşallah çok geniş kitlelere, uzun yıllar oynarız diye düşünüyorum" dedi.

Sezonda yeni oyunları sahneye koymaya devam edeceklerini dile getiren Uygur, şu bilgileri verdi:

"Repertuvarımızda iyi oyunlara yer vererek, tiyatro izleyicisine güzel oyunlar izletmek istiyoruz. 'Ay Işığında Şamata', 'Oyun' ve 'Radyonun İçindekiler' oyunlarını yakında sahneye koyacağız. Bu oyunlara sezonu kapatıp, önümüzdeki sezonun oyunlarına başlayacağız. Önümüzdeki sezon içinse çok güzel planlarımız ve hazırlıklarımız var. Tabiri caizse bomba gibi oyunlarla geliyoruz."

Oyunun yönetmeni Kemal Kocatürk de izleyicinin görüşlerini önemsediğini aktararak, "Rahat ve iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum, herkesin severek çalıştığı bir oyun oldu. Umuyorum ki seyircinin de hoşuna gitmiştir. Nalına, mıhına düzgün bir oyun çıkarmaya çalıştık" yorumunu yaptı.

Kocatürk, geçmişteki yaşanmışlıkları bugün yeniden hatırlamanın ve bugün onlardan yeniden ders çıkartmanın önemine işaret ederek, "Böylece belki orta yolu bulmak kolay olacaktır. Biraz o anlamda oyun sözünü söyleyebilirse, bir ışık olabilirse ne mutlu bize" değerlendirmesinde bulundu.

Oyun, 18 Şubat'ta Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşacak.

- Fehim Paşa Konağı

İBB Şehir Tiyatroları oyuncuları Ali Karagöz, Bahtiyar Engin, Cihan Kurtaran, Çağatay Palabıyık, Gülsün Odabaş, Hamit Erentürk, Murat Ozan, Murat Üzen, Nazan Yatgın, Nevzat Çankara, Orhan Hızlı, Pelin Budak, Pınar Demiral, Selçuk Soğukçay, Serkan Bacak, Volkan Ayhan ve Zeynep Ceren Gedikali'nin rol aldığı oyun, 1908 yılındaki 2. Meşrutiyet arifesinde geçiyor. Eski Kabadayı Rasim Baba'nın oğlu Yusuf gölge oyunuyla ilgilenmektedir. Bu durum Rasim Babayı rahatsız etmektedir. Oğlunun da kendisi gibi Fehim Paşa'ya bağlı ünlü bir kabadayı olmasını isteyen Rasim Baba, oğlunu Fehim Paşa'nın konağına götürür. Fakat Yusuf'un karagöz oynatıcısı olduğu öğrenilince, Rasim baba büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Oğlu Yusuf, konaktaki kadınları eğlendirmek için bizzat Fehim Paşa tarafından gölge oyuncusu olarak görevlendirilir. Bir de üstüne Yusuf, Fehim Paşa'nın kızına aşık olunca büyük siyasi karışıklıkların, iktidar kavgalarının ortasında eğlenceli bir olaylar dizisi gelişir.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.