İstanbul

"Kardeş mahalle" projesi hayata geçirildi

16:38 27 Şubat 2016
"Kardeş mahalle" projesi hayata geçirildi

Bağcılar Çınar ile Kartal Atalar mahalleleri muhtarlıkları arasında, uyuşturucu madde bağımlılığına karşı "Kardeş mahalle" projesi hayata geçirildi.

Kartal Atalar Mahallesi Muhtarı Erhan Gülmüş ile Çınar Mahallesi muhtarlığına gelen gençler, "uyuşturucuya hayır" yazılı tişört giyerek, uyuşturucu madde kullanımını protesto etti.

Bağcılar Çınar Mahallesi Muhtarı Hakan Delice, burada yaptığı açıklamada, uyuşturucu madde bağımlılığının sadece bir mahallenin, ilçenin, İstanbul'un değil, Türkiye'nin sorunu olduğunu söyledi.

Uyuşturucu madde bağımlılığının son zamanlarda artış gösterdiğini dile getiren Delice, "Anne ve babalar, evlatlarının gözlerinin önünde erimesine hatta uyuşturucu parası yüzünden kendilerini darp ve tehdit etmelerine dayanamayıp muhtarlara şikayete geliyor" dedi.

Muhtarlar olarak bu duruma sessiz kalamayacaklarını belirten Delice, şunları kaydetti:

"Kartal Atalar Mahalle Muhtarlığı ve Bağcılar Çınar Mahallesi Muhtarlığı ile İstanbul'un iki yakasını birleştirip, kardeş mahalle adı altında bir proje geliştirdik. Amacımız, İstanbul'da hatta tüm Türkiye'deki muhtarların bu işe el atmasını sağlatabilmek ve tüm mahallelerde temiz gençlik yetiştirebilmek, milli şuur ve milli ahlakı genç nesillere enjekte edebilmek, madde bağımlısı gençlerimizi kurtarabilmek için kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirmek.

Türkiye'deki 53 bin muhtar arkadaşımızdan bu konu ile ilgili çalışmalar yaparak vatandaşlarla kamu kurumları arasında köprü vazifesi görüp, uyuşturucu madde bağımlısı gençlerimizin tedavi almalarını sağlayabilmelerini gençlik adına rica ediyoruz. Muhtarlar harekete geçtiği zaman inanıyoruz ki, Türkiye'deki tüm sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerini harekete geçirecektir."

Açıklamanın ardından her iki mahallenin gençleri arasında Bahçelievler Olimpik Spor Tesisleri'nde dostluk maçı yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.