İstanbul

Maltepe'de tiyatro festivali

14:24 23 Mart 2016
Maltepe'de tiyatro festivali

Maltepe Belediyesi tarafından "Kültür ve Sanatın Kalbi Maltepe" sloganıyla bu yıl ilk kez düzenlenen "Tiyatro Festivali", İstanbul Halk Tiyatrosu'nun "Alevli Günler" isimli oyunuyla başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, birbirinden ünlü tiyatro gruplarını, son dönemin başarılı tiyatro eserlerini ve sevilen oyuncuları, sanatseverlerle ücretsiz buluşturacak festivalin Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezindeki açılışına ve ilk oyunun gösterimine izleyiciler büyük ilgi gösterdi.

Yıldıray Şahinler'in yazdığı, Irmak Bahçeci'nin yönettiği oyunda, çocukluğundan beri birbirinden ayrılmamış mahalle kasabı, muhasebeci ve Türk kültürü profesörü üç arkadaşın öyküsü sahneye taşındı.

Usta oyuncular Cem Davran ve Erkan Can'ın da rol aldığı oyunda Bahtiyar Engin, Yıldıray Şahinler ve Selin Yeninci, performanslarıyla tiyatro severlerin beğenisini topladı. Oyunun bitiminde sanatçılar, ayakta alkışlandı.

Komediden drama, tek kişilik oyundan müzikli kumpanyaya kadar farklı oyun türleri ve tiyatronun sevilen isimlerinin Maltepeli tiyatro izleyicisiyle buluşacağı festival, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde "İstibdat Kumpanyası" isimli oyunla sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.