İstanbul

Esenyurt'a modern kütüphane

17:50 28 Mart 2016
Esenyurt'a modern kütüphane

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki Halk Kütüphanesi'ni yenileyerek daha modern bir şekilde öğrencilerin hizmetine sundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, binlerce kitabın yer aldığı kütüphanede öğrencilere ücretsiz internet imkanı sunuluyor. Öğrenciler yenilenen kütüphane sayesinde gün boyunca dışarı çıkmadan araştırmalarını yapıp, ders çalışabiliyor.

Tek seferde 400 kişinin yararlanabildiği kütüphanede, öğrenciler ücretsiz çay, su, öğle ve akşam yemeğinden faydalanabiliyor.

Kütüphanenin yeniden hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, eski tip kütüphane sisteminin artık dershane sistemine dönüştüğünü, ders çalışma kabinlerinin her kütüphanede bulunmadığını, öğrenciler kendilerinden ve kitaplarından başka bir şey görmesin diye kütüphanede kabinler oluşturduklarını ifade etti.

Esenyurt'ta 3 büyük, 6 da cep kütüphanesi bulunduğunu belirten Kadıoğlu, şunları kaydetti:

"İlerleyen dönemde bir kütüphanemiz daha olacak. Kütüphaneleri bina mantığından çıkarıp, parklar içerisine alıp can sıkıcı olmayan, insanların çıkıp ağaçların altında gezebileceği bir yapı olarak yapacağız. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan Parkı’nda bunu yapıyoruz. Şimdi de Abdullah Gül parkımız bitiyor. Orada da 700 kişinin bir anda ders çalışacağı bir yapıyı inşa ediyoruz. Gençliği sokaktan kurtarıp kitap okumaya ve ders çalışmaya sevk ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.