İstanbul

"Bakırköylüler kentsel dönüşümü destekliyor"

15:27 21 Nisan 2016
"Bakırköylüler kentsel dönüşümü destekliyor"

Bakırköy Belediyesi Başkanı Bülent Kerimoğlu, ilçede yaptıkları kentsel dönüşüm kamuoyu yoklamalarında halkın olumlu dönüşlerde bulunduğunu belirterek, "Halkın tek talebi yerde, katta ve metrekare değişiklik olmadan, aynı ölçüde konut sahibi olabilmektir." dedi.

Kerimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin en merkezi ve eski yapıya sahip ilçelerinden biri olan Bakırköy'de binaların ortalama ömürlerinin yaklaşık 46 yıl olduğunu aktardı.

Bu binaların ekonomik ömrünü tamamladığını ve yenilenmeleri gerektiğini dile getiren Kerimoğlu, üniversitelerce Marmara depreminden sonra ilçede yapılan alan çalışmalarında binaların yaklaşık yüzde 70'inin ağır ve orta derecede hasarlı olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Kerimoğlu, bu konutların daha güvenilir ve yaşanabilir hale gelmesi için kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini ancak ilçe nüfusunun çoğunluğunun emeklilerden ve dar gelirlilerden oluştuğunu vurgulayarak, "Bu kitlenin kendi ekonomik olanaklarıyla binalarını yenilemeleri mümkün değil. İstanbul'un birçok ilçesinde hayata geçirilen kentsel projeler kapsamında insanların cebinden para çıkmadan nasıl imar artışı sağlanıyorsa Bakırköy'de de öyle sağlanmalı." ifadelerini kullandı.

Yıkılıp yeniden inşa edilecek yapıların mahalle kültürüne ve estetik yapıya yakışacak nitelikte hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden Kerimoğlu, şöyle devam etti:

"Kentsel dönüşüm projesindeki hedeflerimiz arasında, en temel sorunlardan biri olan otopark sorununu çözmek, yeşil alan eksiğini tamamlamak ve sosyal, kültürel alanları bu yapılaşmanın içine katmak var. Bakırköy'de kişi başına düşen yeşil alan oranı yüzde 0,9 ile İstanbul'un en düşük ilçelerinden. Biz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bu oranı kişi başına yüzde 10 yeşil alana çekmek istiyoruz. Bakırköy'de yaptığımız kentsel dönüşüm kamuoyu yoklamalarında halk olumlu dönüşlerde bulundu. Halkın tek talebi yerde, katta ve metrekare değişiklik olmadan, aynı ölçüde konut sahibi olabilmektir. Deprem riski siyaset üstü bir olgudur. Bu hususta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve hükümet, Bakırköy'de kentsel dönüşümle ilgili halkın güvenli konutlarda yaşamasına yönelik fikirleri destekleyeceğine inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.