İstanbul

Maltepe'de asbestli binalara yıkım ruhsatı

15:22 05 Mayıs 2016
Maltepe'de asbestli binalara yıkım ruhsatı

Maltepe’de, asbest tespit edilen binalara gerekli incelemenin ardından yıkım ruhsatı verildiği bildirildi.

Maltepe Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmalarda Altayçeşme ve Zümrütevler mahallelerinde bulunan iki binada “asbest” türlerine rastlandı.

Belediye denetiminde özel yetkili firmalar tarafından yapılan çalışmalarda, Aydınevler’de bulunan 4 katlı binanın birinci, ikinci ve dördüncü katlarının yer döşemelerinde tremolit asbest tespit edilirken, Zümrütevler’deki binanın eternit, bahçe ve kömürlük kısımlarında krizotil, krokidolit ve amozit asbest bulundu.

Tespit sonrası gerekli önlemler eşliğinde numuneler alınıp inceledikten sonra, belediye tarafından ilgili binalara yıkım ruhsatı verildi.

Açıklamada, Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan'ın, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 1 yıldır aranan en tehlikeli asbest türünün ilçede tespit edildiğini ve ilçedeki binalara mart ayından itibaren asbest ve zararlı atıklardan temizlenme şartı getirildikten bu yana 39 binayı bu tip zararlı atıklardan temizleyerek yıkım ruhsatı verdik. Halkımızın sağlığını her şeyden üstün tutarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz." görüşlerine yer verildi.

- Asbest nedir?

Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere çok dayanıklı lifli yapıda bir mineral olan asbest, halk arasında toprak, gök toprak ve çelpek gibi isimlerle biliniyor. Kanser gibi ciddi hastalıklara neden olan bu madde, kazanlarda, su borularında, çatı kaplama malzemelerinde ve zemin döşemelerinde görülüyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.