İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora tevcih töreni

16:47 13 Mayıs 2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora tevcih töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçmiş tecrübelerin bu ülkede en büyük zorluğun milletin tayin ettiği yolda yürümek, millete hizmet etmek olduğunu kendilerine defalarca gösterdiğini belirterek, "Eski Türkiye'nin elitlerinin, çıkarlarını korumak için girmeyecekleri iş birliği, çiğnemeyecekleri ilke, yapmayacakları ihanet yoktur." dedi.

Erdoğan, Kocaeli Üniversitesinde fahri doktora tevcih töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 14 yılda hangi başarılara imza attıysa, hangi projesini hayata geçirdiyse, önüne çıkan birçok engelleri aşarak bunları yaptığını söyledi.

Ülkeyi yönetme sorumluluğunu omuzladıkları ilk günden itibaren "Yükümüz ağır, işimiz çok" gerçeğinin farkında olduklarını ifade eden Erdoğan, yıllardır bu ülkenin kaynaklarını sömüren, millete tepeden bakan bir avuç seçkinin yollarına taş koyacağını bildiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vesayet odaklarının boş durmayacağı, demokrasinin yerleşmesi, milli iradenin hakim kılınması için yapılanları sabote edeceğinin farkında olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Aynı şekilde Türkiye'nin büyümesinin, güçlenmesinin, iddia sahibi olmasının, kendi milli politikalarını sürdürmesinin uluslararası güç odaklarını rahatsız edeceğini de gayet iyi biliyorduk. Zira geçmiş tecrübeler, bu ülkede en büyük zorluğun milletin tayin ettiği yolda yürümek, millete hizmet etmek olduğunu bize defalarca gösterdi. Eski Türkiye'nin elitlerinin, çıkarlarını korumak için girmeyecekleri iş birliği, çiğnemeyecekleri ilke, yapmayacakları ihanet yoktur. Ben gerek hocalarım gerek sevgili öğrencilerimize, başınızı iki elinizin arasına alıp şunu düşünmelerini tavsiye ediyorum. İradesini başka ülkelere, vesayet odaklarına teslim edenler, ihtiraslarını akıllarının önüne koyanlar, 79 milyonluk Türkiye gemisini batırmaktan bir an olsun çekinmeyeceklerini özellikle bilmelerini istiyorum. Bunu 14 yıllık Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemimde yaşayarak gördüm. 4,5 yıllık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımda yaşayarak gördüm. Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına, 17-25 Aralık darbe teşebbüslerinden 6-8 Ekim hadiselerine kadar bunu birçok kez yaşadık. Emin olun aynı niyetler bugün de farklı biçimlerde devam ediyor. Biz tehditlere asla boyun eğmeden, hedeflerimizden vazgeçmeden yolumuzda yürüyoruz. Milletin bize verdiği emaneti çapulculara, ihanet çetelerine, terör örgütünün vandallarına teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bunun bilinmesini istiyorum."

- "14 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak kadar büyük ülke"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak kadar büyük bir ülke olunduğunu, her alanda 79 yıllık Cumhuriyet tarihinde yapılan yatırımlarının katbekat fazlasının gerçekleştirildiğini anlattı.

Her şeyin ortada olduğunu, demokraside, insan haklarında, dış politikada, ekonomide, sanayide, eğitimde, sağlıkta çığır açan reformların hayata geçirildiğini ifade eden Erdoğan, bunun zaten yaşanarak bilindiğini aktardı.

Erdoğan, bir röntgen için 7-8 ay sonrasına gün verildiği, sıralarda aylarca beklenilen, adeta koğuş sistemiyle hastane odalarının bulunduğu bir ülkeden şimdi 3 yataklı odalarla halkına hizmet veren bir ülke haline gelindiğini kaydetti.

Daha da ileri gidildiğini belirten Erdoğan, 2002'den önce IMF kapılarında borç para dilenen, onuru çiğnenen, memurunun maaşını dahi zor ödeyen bir Türkiye'den bugün IMF'ye borcunu kapatan, veren el konumunda olan bir ülkeye ulaşıldığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şöyle devam etti:

"Fransız bir IMF başkanı vardı. Şu andaki Lagarde değil, ismini vermeyeceğim. Davos'ta, ki o benim zaten son Davos'a gidişimdi. Onunla konuşuyoruz, IMF'nin Türkiye ile ilişkilerinde dedim ki, 'Bu yaptıklarınız müzakerelerde doğru değil. Siz bize verdiğiniz borcun takibini yapın, bunun muhasebe kayıtlarını takip edin. Niçin verdiniz nereye harcanıyor. Buna bakın. Ama siz eğer kalkar da bize siyasi noktada yön vermeye kalkarsanız, kusura bakmayın artık bu eski alışkanlıklar geride kaldı. Bize siyasette yön veremezsiniz. Bu ülkeyi yöneten biziz. Verdiğiniz borcun takibinde muhasebe kayıtlarını takip edin. Ama daha ileri gidemezsiniz.' O zaman borcumuz 23,5 milyar dolardı. Artık bu sıfırlandı. 3 yıl önce yeni yönetim bizden 5 milyar avro borç istedi. Kendilerine verebiliriz dedik. Problem değil. Bu noktaya geldik. Nereden nereye. Mesele bu. O gücü yakalamak sıradan bir olay değildi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda kendisine verilen fahri doktora unvanı dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi Senatosu'na teşekkür ederken üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerine de başarılar diledi.

- Törenden notlar

Fahri doktora töreninin yapıldığı Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Salonu'na Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük boy fotoğrafları asıldı.

Törene katılan öğrenci ve vatandaşlar "Başkan Tayyip Erdoğan" sloganı attı.

Toplantıya Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a cübbesini Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü giydirdi.

Konuşmaların ardından Hülagü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hat tablosu hediye etti.

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.