İstanbul

Maltepe’de “Belgesel Şenliği”

21:14 21 Mayıs 2016
Maltepe’de “Belgesel Şenliği”

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği “1.Sinema Belgesel Film Şenliği”, iki film gösterimiyle başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilki düzenlenen şenlik, farklı yönetmenlerden seçilen zengin bir sinema-belgesel film seçkisini sinemaseverler ile buluşturacak. Şenlik, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yönetmenliğini Ümit Kıvanç’ın yaptığı, maden işçilerini ve madenciliği anlatan 2011 yapımı, "16 Ton" isimli filmin gösterimiyle başladı.

Şenliğin açılışında bir konuşma yapan Maltepe Belediyesi Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu Akan, Maltepe Belediyesi ve Belgesel Sinema Eser Sahipleri Meslek İşbirliği’yle hazırladıkları şenlikte, sinemaseverler için Belgesel Sinemacılar Birliği arşivinde bulunan, eser sahiplerinin izin verdiği ve ilgi toplamış filmlerden bir seçki hazırladıklarını belirtti.

Şenlik kapsamında yönetmenliğini Murat Erün’ün yaptığı, 2010 yapımı "3 Mevsim 1 Ömür Karadeniz Yaylaları" isimli belgesel filmin de gösterimi yapıldı. Belgeselde, Doğu Karadeniz’in dağ köylerinde yaşayan yaylacıların hikayeleri anlatıldı. Şenlikte beş gün boyunca toplam on film izleyiciyle buluşacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.