İstanbul

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

21:08 31 Mayıs 2016
- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, New Holland markasının Kars'taki hizmetlerini tek çatı altında toplayan Aküzüm Özkesemen Otomotiv 3S Plazası açılışı yaptı.

TürkTraktör açıklamasına göre, açılış töreninde konuşan Bakan Arslan, Kars'ın bir tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu anımsatarak, traktör ve iş makineleri alanındaki satış, yedek parça ve servis hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan tesisi yapan Aküzüm Özkesemen Otomotiv yöneticilerine teşekkür etti.

Arslan şunları kaydetti:

"Kars bir tarım ve hayvancılık bölgesidir. Tarım ve hayvancılığın olmazsa olmazı, birbirlerini destekledikleri için traktörlerdir... Traktör sanayinin işletmesinin yarım asırdan daha fazla bir sürede bugüne gelmesi ise takdire şayandır. Bu sektör itibar, itimatla ve karşılıklı güvenle gelişen bir sektör. Çiftçiler sizlere güvenmiş, siz onlara güvenmişsiniz. Ne mutlu ki böyle büyük bir tesisin yapılabilir olduğu bir ortamdayız. Sizleri tebrik ediyorum."

- "Türkiye dünyada en büyük 4’üncü traktör pazarı"

TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta ise TürkTraktör’ün 60 yılı aşkın süredir Türk tarımına ve çiftçisine destek vermeyi sürdürdüğünü belirterek, "Türkiye dünyada en büyük 7. tarım ekonomisi ve en büyük 4’üncü traktör pazarı. Türkiye’nin tarımdaki bu başarısı, Türk çiftçisinin alın terinin, özverili çalışmalarının ve emeğinin bir ürünü." bilgilerini verdi.

TürkTraktör markalarından New Holland bayisi olarak hizmet veren New Holland’ın en eski bayisi de olan Aküzüm Özkesemen Otomotiv'in karşılıklı güven ve iş birliğinin bir sonucu olarak yarım asırdan daha uzun bir süredir her türlü koşulda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Votta, şöyle devam etti:

"Bayilerimizin sizlere en iyi hizmeti sunmak için böylesine modern tesisleri hayata geçiriyor oluşu, Türk tarımını ve sektörümüzü daha da güçlendirecektir. Aküzüm Özkesemen Otomotiv, bu yeni tesisinde sadece traktör ve tarım ekipmanları değil, önemli yatırım alanlarımızdan olan iş makineleri konusundaki ihtiyaçları da karşılayacak ürün ve hizmetler sunacak. Bölgesi ve ülkesinin geleceğine, müşterisine, markasına ve şirketine güvenerek bu yatırımı yaptıkları için Aküzüm Özkesemen Otomotiv’e şahsım ve şirketim adına teşekkür ediyorum."

- Tesis 9 bin metre kare alana kuruldu

Açılış törenine, Kars Valisi Günay Özdemir ve diğer yerel yöneticiler ile New Holland bayileri ve bölge çiftçileri katıldı.

Dört bin metre karesi açık olmak üzere toplam 9 bin metrekare alana kurulan Aküzüm Özkesemen Otomotiv 3S Plaza, 35 kişilik uzman ekibiyle Kars ili ve çevre ilçelerdeki tüm kullanıcılara, traktör satış, satış sonrası servis, yedek parça, ikinci el traktör, iş makinası ile yeni ve ikinci el ekipman satışı hizmetlerini sunacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.