İstanbul

Başkent EDAŞ yenileme çalışmalarını sürdürüyor

10:57 23 Ağustos 2016
Başkent EDAŞ yenileme çalışmalarını sürdürüyor

Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ), temmuzda kesintisiz ve sürdürülebilir elektrik hizmeti kapsamında faaliyet gösterdiği 7 ilde bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına devam etti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, temmuz ayında Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak'ta aydınlatma armatürleri, trafo, pano ve dağıtım merkezlerinde bakım ve yenileme çalışmaları yapıldı.

Ankara'da 25 bin 381 aydınlatma armatürünü kontrolden geçiren Başkent EDAŞ, 538 pano ve 174 kilometrelik hattın bakımını gerçekleştirdi. Ayrıca 20 dağıtım merkezinin bakımı ve 7 trafonun da yenileme çalışması yapıldı.

Başkent EDAŞ, Ankara'da 1,588 yeni aydınlatma montajını tamamlayarak, aydınlattığı bölge sayısını artırdı. Ayrıca başkentin ilçelerinde de 278 kilometrelik yeni kablo döşenerek, 441 yeni pano montajı yapıldı ve 37 yeni trafo montajı gerçekleştirildi.

Bartın'da 753 aydınlatma armatürü kontrolden geçirildi, 89 panonun değişimi ve 86 kilometre uzunluğundaki hattın bakımı yapıldı. Temmuz ayında 2 trafo montajı ve 8 kilometrelik yeni kablo döşeme çalışmasını gerçekleştiren Başkent EDAŞ tarafından 41 adet armatür montajı tamamlandı ve 21 yeni pano montajı yapıldı.

Çankırı'da 2 bin 543 aydınlatma armatürünü kontrolden geçiren şirket, 55 dağıtım merkezinin, 27 panonun ve 26 kilometre uzunluğundaki hattın da bakımını gerçekleştirdi. Başkent EDAŞ ekipleri, 2 trafoyu yeniledi, 110 yeni aydınlatma montajını tamamladı ve 3,5 kilometre kablo döşeme çalışması ile aynı ilçelere 11 adet yeni pano ve 2 yeni trafo kurdu.

Karabük'te 175 aydınlatma armatürünün kontrolden geçirildi, 70 dağıtım merkezi ile 7 saha dağıtım kutusunun da bakımı yapıldı. Kentte, 16 alçak gerilim direğinin ve 6 yüksek gerilim direğinin bakımı tamamlandı. Karabük’te Başkent EDAŞ tarafından temmuzda 8 adet trafo montajının yanı sıra 84 yeni armatür montajı yapıldı.

Kastamonu'da Başkent EDAŞ, sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla yeni yatırımlarına hız verdi. Bu kapsamda temmuz ayında 15 trafo montajı ile 230 yeni aydınlatmanın montajı tamamlanırken, 6 kilometre uzunluğunda yeni kablo döşendi. Kentte ayrıca 16 yeni pano montajı yapıldı.

Kırıkkale'de 1,162 aydınlatma armatürü kontrol edildi, 1 pano ile 1,3 kilometre uzunluğundaki hattın bakımı da gerçekleştirildi. Kırıkkale’de 156 yeni aydınlatma montajı tamamladı. Kentte, aynı ilçelerde 24 kilometrelik kablo döşeme çalışması yapılırken, 34 ayeni pano ile 3 yeni trafo montajı tamamlandı.

Zonguldak'ta ise 1,514 aydınlatma armatürü kontrolden geçirildi, 32 panonun bakımı yapıldı. Başkent EDAŞ ekipleri tarafından 45 dağıtım merkezi ile 21,7 kilometre uzunluğundaki hattın bakımı da gerçekleştirildi

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.