İstanbul

Maçın ardından

19:41 02 Ekim 2016
Maçın ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor karşısında aldıkları galibiyetten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Türk Telekom Arena'da 3-1 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Hollandalı teknik adam, takımının istediklerini sahaya yansıttığını dile getirerek, "Sonuçtan dolayı çok mutluyum." dedi.

Maçın ilk yarısında basit top kayıpları yaptıklarını ve ileride Eren Derdiyok'a yeteri kadar destek veremediklerini anlatan Riekerink, "İlk yarıdaki performansımızı daha iyiye götürebiliriz. İkinci yarıda Podolski ve Cavanda'yı oyuna aldık. Podolski'yi oyuna alarak bir risk aldım, çünkü 5 gündür bizimle berberdi. Maç temposu istediğimiz seviyede olmadığı için kötü bir seçim de olabilirdi. Diğer taraftan da maçı değiştirebilecek bir kalitesi var. Selçuk için de çok mutluyum, mükemmel bir gol attı. Bugün sahada maçı domine eden bir Galatasaray vardı." diye konuştu.

Jan Olde Riekerink, karşılaşmayı izlemek için 40 binden fazla taraftarın stada geldiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onları buraya getiren bizim oyuncularımız. Futbolcularımız istek ve tutkularını antrenmanda bile sahaya yansıtıyor. Oyuncuların tutkulu ve yürekli oynayışı, taraftarı buraya getirdi. Onları buraya getirdikten sonra da mutlu etmemiz gerekiyordu. Geriye düştüğümüzde bile taraftarımız hep yanımızdaydı. Evinizde oynuyorsanız taraftarınızın yanınızda olması çok önemli. Ana hedeflerimizden birisi bu camiaya mensup herkesi mutlu etmek. Bugün bunu başardığımızı düşünüyorum."

Riekerink, takım olarak hücum yaptıkları maçlarda, savunmada sorun yaşamamak için daha iyi organize olmaları gerektiğini ifade etti.


- "Takımıma olan güvenim üst seviyede"


Hollandalı teknik adam, sezon başında oynanan maçların kolay olmadığını dile getirerek, "Aramıza yeni katılan oyuncular var. Yeni bir başlangıç yapıyoruz. Sezon başındayız ve kolay maçlar oynamıyoruz. Ancak ne olursa olsun takımıma olan güvenim üst seviyede. İlk günden beri takımıma olan güvenim artarak devam ediyor. Benim kendime olan güvenim çok önemli değil, önemli takımın kendine güveni." değerlendirmesinde bulundu.

Sakatlıklığı bulunan oyuncuların dönmesiyle oyuncu havuzlarının daha da genişleyeceğini belirten Riekerink, "Rekabet daha da artacak. Geçen sene kimin oynayacağı aşağı yukarı belliydi ama şimdi her pozisyon için çok büyük bir rekabet var. Kimsenin yeri garanti değil. Bütün oyuncularımın çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Bu da takımın kalitesini ve oyununu daha ileriye götürecektir." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.