İstanbul

Kartal'da iş yeri yangını: 1 yaralı

08:45 16 Ekim 2016
Kartal'da iş yeri yangını: 1 yaralı

Kartal'daki bir türkü barda çıkan yangında iş yerinde çalışan bir kişi yaralandı. Büyük çapta hasara neden olan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları sürüyor.

Üsküdar Caddesi minibüs yolundaki "Türkü Denizi" adlı iş yerinde sabaha karşı henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın iş yerindeki yalıtım malzemelerinin tutuşması sonucu büyüdü. İş yeri çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine polis ekibi ile Kartal, Maltepe, Yakacık ve Üsküdar itfaiye ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Bu sırada iş yerinde patlamalar meydana geldi. İş yerinde garson olarak çalışan bir kişi ise alevlerin büyümesi üzerine binanın ikinci katından atlayarak yaralandı. Bu kişi olay yerinde bekleyen ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Alevlerin büyüyerek yandaki 8 katlı binaya sıçraması üzerine bina sakinleri polis ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. İtfaiye ekipleri merdiven aracılığıyla yangını söndürmeye çalıştı.

Olayda iş yerinde bulunan Ferhat Gökay, yangının kısa sürede çıktığını ve ne olduğunu anlamadan büyüdüğünü belirterek "Yangın, kısa sürede alev topuna döndü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen yan binaya sıçradı. Alevler, sanırım dekor ve izolasyon malzemelerinin tutuşması sonucu giderek büyüdü. İnsanlar yataklarından kalkarak kendilerini dışarı zor attı. Olaydan dolayı çok üzgünüm" diye konuştu.

Bina sakini Hatice Üşümezsoy, patlama sesleriyle uyandıklarını ve alevleri görünce kızı ve eşiyle kendilerini dışarı attıklarını söyleyerek "Yangın sebebiyle meydana gelen patlamalar neticesinde çok korktuk. Hemen kendimizi pijamalarla dışarı attık. Evimiz yangın sebebiyle hasar gördü. Umarım kısa sürede söndürülür ve evlerimize gireriz" ifadelerini kullandı.

Yangının çıkış sebebinin yapılacak incelemeler sonucu ortaya çıkacağı belirtildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları sürüyor.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.